NHL: háromszori hosszabbítás után jutott tovább a Winnipeg

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.25. 08:50
null
Kemény csatában jutott tovább a Winnipeg (Fotó: Getty Images)
A Winnipeg Jets háromszori hosszabbítás után diadalmaskodott az Edmonton Oilers felett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának első fordulójában, és négy győzelemmel lezárta a párharcot – közölte a Magyar Távirati Iroda.

 

A találkozót Kyle Connor döntötte el a harmadik ráadás hetedik percében, miután az alapszakasz legeredményesebb játékosa, a riválisnál szereplő Connor McDavid eladott egy korongot.

A Jets ugyan „söpréssel” ment tovább, de a párharc rendkívül kiélezett volt, hiszen a négyből három mérkőzés hirtelen halálban dőlt el. A Winnipeg a második körben a Toronto Maple Leafs és a Montreal Canadiens párharcának továbbjutójával találkozik.

A floridai rangadón a Panthers a túlélésért lépett jégre a címvédő Tampa Bay Lightning ellen, és 4–1-es győzelmével sikerült 3–2-re szépítenie. Az együttes szurkolói öt év óta először láthatták hazai jégen győztes mérkőzésen csapatukat a playoffban. A siker egyik fő letéteményesének az újonc kapus, Spencer Knight bizonyult, akinek ez volt karrierje első mérkőzése a rájátszásban, és ugyan a találkozó első vendég kapura lövéséből gólt kapott, utána hibátlan teljesítményt nyújtott és 36 védéssel zárt.

A New York Islanders is alaposan megdolgozott a 3-2-es előnyért, ugyanis kétszeri túlórában nyert 3–2-re a Pittsburgh Penguins vendégeként. A hazaiaknál az orosz Jevgenyij Malkin március 15. óta először volt eredményes, így már 172 pontnál jár pályafutása során a rájátszásban a klub színeiben, amivel az örökrangsor második helyén utolérte Mario Lemieux-t.

NHL, RÁJÁTSZÁS
Északi-csoport
1. forduló, 3. mérkőzés
Montreal Canadiens–Toronto Maple Leafs 1–2
A párharc állása: 2–1, a Toronto javára.

4. mérkőzés
Winnipeg Jets
–Edmonton Oilers 4–3 – háromszori hosszabbítás után
A párharcot 4–0-ra megnyerte a Winnipeg.

Keleti-csoport
1. forduló, 5. mérkőzés
Pittsburgh Penguins–New York Islanders 2–3 – kétszeri hosszabbítás után
A párharc állása: 3–2, a New York javára.

Nyugati-csoport
1. forduló, 5. mérkőzés
Vegas Golden Knights–Minnesota Wild 2–4
A párharc állása: 3–2, a Vegas javára.

Közép csoport
1. forduló, 5. mérkőzés
Florida Panthers
–Tampa Bay Lightining 4–1
A párharc állása: 3–2 a Tampa javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik