NHL: a Calgary kilenc, a Washington nyolc gólig jutott

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.04.17. 09:42
null
A liga rangsorában minden idők harmadik legeredményesebbjeként Alekszandr Ovecskin (középen) 777 találatnál tart (Fotó: Getty Images)
A Calgary Flames házigazdaként 9–1-re, a Washington Capitals idegenben 8–4-re győzött az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának szombati játéknapján.

 

Miután az Edmonton Oilers hazai jégen 4–0-ra legyőzte a Vegas Golden Knights együttesét, a Calgary Flames rájátszásba jutása már az Arizona Coyotes elleni mérkőzés előtt biztossá vált. A rendkívül felszabadultan és eredményesen hokizó házigazdáknál Johnny Gaudreau és Matthew Tkachuk egyaránt két góllal és két gólpasszal, Dillon Dube két találattal, a kapus Jacob Markström25 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Az első harmad után még a vendégek vezettek, majd a második felvonásban a Calgary két és fél perc alatt négyszer talált be, ezzel megalapozta győzelmét. Ez volt a második leggyorsabb négygólos sorozat a klub történetében, az első 1993. február 10-én a San Jose elleni volt, de ahhoz mindössze 1:21 perc kellett.

A Flames a Colorado Avalanche és a St. Louis Blues után harmadikként jutott tovább a nyugati főcsoportból.

A Washington Capitals a Montreal Canadiens otthonában nyert 8–4-re. Anthony Mantha a második harmadban 34 másodperc alatt kétszer is betalált, továbbá két gólpasszt adott. Alekszandr Ovecskin is eredményes volt a fővárosiaknál, szezonbeli 47. gólját szerezte, ezzel az NHL rangsorában minden idők harmadik legeredményesebbjeként álló orosz csatár 777 találatnál tart.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Pittsburgh Penguins 2–1
Nashville Predators–Chicago Blackhawks 4–3
New York Rangers–Detroit Red Wings 4–0
St. Louis Blues–Minnesota Wild 6–5 – hosszabbítás után
Edmonton Oilers–Vegas Golden Knights 4–0
Buffalo Sabres–Philadelphia Flyers 4–3
Montreal Canadiens–Washington Capitals 4–8
Ottawa Senators–Toronto Maple Leafs 4–5 – h. u.
Tampa Bay Lightning–Winnipeg Jets 7–4
Dallas Stars–San Jose Sharks 2–1
Colorado Avalanche–Carolina Hurricanes 7–4
Calgary Flames–Arizona Coyotes 9–1
Seattle Kraken–New Jersey Devils 4–3
Los Angeles Kings–Columbus Blue Jackets 2–1

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik