NFL: ritka Pokémon-kártya eladása után vonult vissza a védő

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.23. 13:42
null
Blake Martinez visszavonult
A tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) hét évet lehúzó, Blake Martinez visszavonul a profi sporttól, mindössze 10 nappal azután, hogy elképesztő összegért adott el egy gyűjtői Pokémon kártyát.

A Green Bay Packers, New York Giants és Las Vegas Raiders volt linebackere a hivatalos Instagram-oldalán tette közzé, hogy mindössze 28 évesen szögre akasztja a sisakját. Martinez utolsó meccsén csapatából a legtöbbet szerelt (11), ám karrierjét egy 20–27-es vereséggel kell zárnia.

„Csodálatos utazásban volt részem pár fantasztikus csapattal és életre szóló barátságokat kötöttem. Viszont most úgy döntöttem, hogy otthagyom a pályát, hogy a családomra és a jövőbeli szenvedélyeimre koncentrálhassak” – magyarázta döntését a Las Vegas védője.

Döntésében sokak szerint az is közrejátszhatott, hogy kevesebb mint két héttel ezelőtt egy úgynevezett illusztrátor Pokémon-kártyát adott el, amin a világhírű videójáték legismertebb karaktere, Pikachu szerepel. Ezt a lapot a gyűjtők „szent grálként” is emlegetik, hiszen mindössze 38 darabot gyártottak belőle.

Martinez összesen 672 000 dollárt (átszámítva nagyjából 267 millió forintot) kaszált az üzlettel, ami meghaladja az idei fizetésének az 50%-át.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik