Baker Mayfield hétfői elbocsátását követően a Rams volt az egyetlen együttes, amely érdeklődött a volt 1/1-es választott iránt. A Los Angeles-i gárda irányítóinak helyzetét ismerve nem volt meglepő a húzás, hiszen Matthew Stafford gerincsérülés miatt ebben az évben már nem valószínű, hogy játszhat és a csereirányító, John Wolford szereplése az egészségügyi állapota miatt szintén kérdéses a csütörtöki mérkőzés előtt.

A Rams vezetőedzője, Sean McVay az ESPN riporterének beszélt róla, mekkora a valószínűsége, hogy láthatjuk Mayfieldet a héten, a Las Vegas Raiders ellen: „Szinte példátlan fordulat lenne Mayfieldet játszatni, viszont semmi kétségem sincs afelől, hogy képes lenne rá. A helyzetünket tekintve örülök, hogy megszereztünk egy ilyen kaliberű játékost, viszont csak most érkezett, szóval látnunk kell, hogy alakulnak a dolgok .”

Annak ellenére, hogy mindössze pár napja van a csapattal, jelenleg a Rams számára így is Baker Mayfield lehet a legbiztosabb megoldás, aki az idényben lejátszott hét mérkőzésén mindössze hat touchdownt tudott szerezni és a 32 kezdőirányító közül a legalacsonyabb (74.4) QB-ratinggel rendelkezik.