Murray (labdával) és Jokics (jobbra) voltak a győzelem letéteményesei (Fotó: Getty Images)

 

A második mérkőzésen a párharcot kiegyenlítő, a nagydöntőben első hazai meccsét játszó Miami kezdett jobban, de tetemes előnyt nem tudott kialakítani, s ezt kihasználva a második negyedben már főként a Denver vezetett.

Noha a Nuggets „csak” 53–48-ra lépett el, a harmadik felvonást kiválóan kezdte és egyre masszívabb előnybe került (82–68). A záró negyedben pedig Jamal Murraynek és Nikola Jokicsnak sem kellett igazán megerőltetnie magát, hiszen a Denver nagyon könnyedén nyert végül 109–94-re.

A mérkőzést is a Nuggets sztárpárosa nyerte meg, hiszen Murray és Jokics is tripla duplával zárt, a kanadai 34 pontot, illetve tíz-tíz lepattanót és asszisztot tett a közösbe, míg a szerb a 32 pontja mellett tíz gólpasszt és 21 (!) lepattanót termelt, továbbá a kispadról beszálló Christian Braun is sokat hozzátett a vendégek győzelméhez 15 pontjával, négy lepattanójával és egy asszisztjával.

NIKOLA JOKICS TRIPLA DUPLÁJA

 JAMAL MURRAY TRIPLA DUPLÁJA

 

 CHRISTIAN BRAUN TELJESÍTMÉNYEA Miami két legjobbja ezúttal is Jimmy Butler és Bam Adebayo voltak, de egyikük sem tudta felvenni a versenyt Jokicsékkal, hiszen előbbi 28–2–4-es, utóbbi 22–17–3-as mérleggel zárt.

Az NBA történetében pedig először fordult elő, hogy egy mérkőzésén az egyik csapatból ketten is tripla duplázzanak. Jokics lett az első olyan kosárlabdázó a ligában, aki a döntőben legalább 30 pontig, 20 lepattanóig és 10 asszisztig jut, míg Murray a harmadik olyan játékos, aki a nagydöntő három egymást követő meccsén legalább tíz gólpasszt ad – ez korábban Earvin „Magic” Johnsonnak hatszor sikerült, illetve Bob Cousy volt még erre képes 1959-ben.

A Nuggets kettőse pedig a nyolcadik olyan páros lett a ligában, melynek tagjai egy rájátszásmeccsen egyaránt 30 pontig jutnak.

A találkozót a helyszínen tekintette meg többek között DJ Khaled, J. Cole, Shakira, Neymar és Paul Pogba is. A két labdarúgó egyaránt a Miami Heat sikeréért szorított.
 

KOSÁRLABDA
NBA, RÁJÁTSZÁS
DÖNTŐ
, 3. MÉRKŐZÉS
Miami Heat–Denver Nuggets 94–109
(24–24, 24–29, 20–29, 26–27)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Denver Nuggets javára.

A NAGYDÖNTŐ MENETRENDJE
Június 1.
Denver Nuggets–Miami Heat 104–93
Június 4.

Denver Nuggets–Miami Heat 108–111
Június 7.
Miami Heat–Denver Nuggets 94–109
Június 9.
Miami Heat–Denver Nuggets
Június 12.
Denver Nuggets–Miami Heat
Június 15.
Miami Heat–Denver Nuggets (ha szükséges)
Június 18.
Denver Nuggets–Miami Heat (ha szükséges)