LeBron James már a hegy „túloldalán” van (Fotó: AFP)

A Los Angeles Lakers négyszeres MVP-kiválósága a Houston Rockets ellen magyar idő szerint szerda hajnalban 132–123-ra megnyert összecsapáson régi fényében tündökölt, 32 pontot dobott, 11 lepattanót szedett és kiosztott 11 asszisztot, így megszakadt csapata ötmeccses vereségi sorozata.

„Tudom, hogy már a másik oldalán vagyok a hegynek, mint ahol korábban voltam – fogalmazott James, aki csütörtökön lesz 37 éves. – Tizenkilenc idényem volt eddig, és nem lesz másik tizenkilenc. Meglátjuk, hogy a testem és az elmém miként bírja. Amíg az elmém friss és a testem is rendben, addig tudok játszani. Elegendő munkaórát fektettem már bele, hogy tudjam, mikor jön el az idő."

A négyszeres NBA-győztes, 17-szeres All Star-válogatott, az amerikai válogatottal kétszeres olimpiai bajnok James kiemelte azt is, hogy bármelyik sportág profiligájában a legnehezebb dolog a győzelem.

„Mindegy, ki ellen játszol, ki van a pályán, oka van, amiért ezek a játékosok ott vannak, erre a szintre draftolták vagy szerződtették őket” – fogalmazott.