Janisz Adetokunbo és LeBron James választ csapatot a február 19-i All Star-meccsre (Fotó: Getty Images)

Az NBA csütörtökön hozta nyilvánosságra a két főcsoport öt-öt legtöbb voksot kapott, így a február 19-én Salt Lake Cityben sorra kerülő gálameccsen kezdőként pályára lépő játékosának a nevét.

A kosarasok – az elmúlt éveknek megfelelően – nem főcsoportonként feszülnek majd egymásnak, hanem a szavazást megnyerő két játékos választja ki őket. A két kosaras LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja és a Milwaukee Bucksot erősítő Janisz Adetokunbo (Giannis Antetokounmpo), a csapatok így a Team LeBron és Team Janisz névre hallgatnak majd.

James ezzel 20. NBA-szezonjában 19. All Star-szereplésére készülhet, ami összességében csúcsbeállítás. Abban a tekintetben viszont egyedülálló, hogy sorozatban 19 évben került be az All Star-csapatba. Ráadásul megszakítás nélkül hatodik alkalommal kapta a legtöbb voksot és lesz csapatkapitány a gálán.

A voksolás alapján a Nyugati főcsoportból James mellett az alapszakasz kétszeres legjobbja (MVP-je), Nikola Jokics (Denver Nuggets), valamint Luka Doncic (Dallas Mavericks), Stephen Curry (Golden State Warriors) és Zion Williamson (New Orleans Pelicans), keletről Adetokunbo, Kevin Durant (Brooklyn Nets), Kyrie Irving (Brooklyn), Jayson Tatum (Boston Celtics) és Donovan Mitchell (Cleveland Cavaliers) lesz majd a parketten a feldobásnál.

Az idei évben újítás, hogy a két csapatkapitány nem napokkal, hanem már a helyszínen, csupán percekkel a kezdés előtt választ majd játékosokat az együttesébe.