NBA: Khris Middleton 40 pontjával egyenlített a Bucks a döntőben

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2021.07.15. 07:41
null
Khris Middleton volt a negyedik meccs hőse Milwaukeeban (Fotó: Getty Images)
Szoros, kiélezett küzdelmet hozott az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nagydöntőjének negyedik meccse, de a hajrában Khris Middleton és a Milwaukee akarata érvényesült, a Suns sorra követte el a hibákat, így 2–2-ről folytatódik a párharc.

Milwaukee Bucks–Phoenix Suns 109–103

A végén jött Middleton és a Bucks. A találkozó nagyobb részében most a Suns vezetett, a vendégek jobban kezdtek és már az első negyedben meglógtak kilenc ponttal, a Milwaukee részéről pedig sokáig úgy tűnt, hogy ez egy eredmény után futós este – voltak olyan periódusaik, amikor át tudták venni a vezetést, de összességében inkább a Phoenix járt előrébb, ők pedig próbáltak kapaszkodni. A negyedik negyedben is szinte végig őrizgetni tudta előnyét a Suns, a játékrész elején kilenc pont volt közte, onnan próbált meg visszajönni a Milwaukee és ez végül három perccel az órán sikerült is, amikor Pat Connaughton triplájával hosszú idő után ismét vissza tudta venni a vezetést a hazai csapat – ez egy 7–0-s futást zárt le, 97–95-ös előnybe kerültek. Erre még gyors négy ponttal válaszolt a Phoenix és 99-97-re ismét vezetett, ám az utolsó bő két perc már Khris Middletonról és a Bucksról szólt: a hazaiak swingmanje három támadást is jó dobással fejezett be (köztük mondjuk hibázott is, de az belefért), így egymaga fordította meg a derbit a legfontosabb pillanatban. Közben a mentálisan általában erős Phoenix éppen itt remegett meg, Deandre Ayton belenézett Jannisz Adetokunbo blokkjába, Chris Paul a legrosszabbkor vesztett labdát, majd 24 másodpercnél Devin Booker is elrontott egy ziccert mínusz kettőnél – ez volt a végszó, Middleton innentől még bevert 4/4 büntetőt és tíz clutch ponttal megnyerte a meccset csapatának. Ő végül kereken 40 egységgel zárt 15/33-as mezőnymutatót összehozva, ő lett a döntő faktor, Jannisz 26 pontot, 14 lepattanót, 8 gólpasszt, 3 labdaszerzést és 2 blokkot pakolt egymás mellé, úgyhogy Jrue Holiday 4/20-as mezőnymutatója, PJ Tucker nulla pontja, a 24%-os triplázás és a 40%-os mezőnyhatékonyság is belefért nekik. Az ismét megnyert lepattanózás és a gyorsindítások uralása Middleton clutch remeklésével meghozta a sikert, sokkal több labdabirtoklással dolgozhattak, úgyhogy kiegyenlítették a szériát, a folytatásban pedig innentől bármi elképzelhető – két győzelemre vannak a bajnoki címtől ugyanúgy, ahogy a Phoenix.

A Suns elpazarolta Devin Booker nagy meccsét. Elég ingadozó teljesítményt nyújt a teljes rájátszást tekintve is a Phoenix dobógépe, legutóbb ebben a párharcban is terített betlit hozott, most viszont átbillent a másik oldalra és gyakorlatilag megállíthatatlannak bizonyult. A találkozó elejétől kezdve sokat volt nála a labda, érezte a pick-and-rollokat, elment a gyűrűig, bedobálta a tempókat, rengeteg nehéz helyzetet oldott meg és végül 42 ponttal, 17/28 jó mezőnydobással, valamint 8/9 büntetővel zárt – a többieket nem tudta megdobatni, de valamennyire azért a szervezésből is kivette a részét. Booker nagy meccse azonban ment a levesbe a vendégeknél, a többiek ugyanis nagyon gyengék voltak: Chris Paul 5/13-as mezőnymutatóval szenvedett össze 10 pontot, 7 gólpasszára 5 eladott labda is jutott, Deandre Ayton, a 17 lepattanója, 5 gólpassza és 3 blokkja mellett összesen hat pontot szerzett 3/9 dobással, büntető nélkül, de Mikal Bridges is halovány volt ismét – csapatszinten ugyan elérték az 50%-os mezőnymutatót, de távolról gyakorlatilag veszélytelenek voltak és nulla (!) pontot szereztek leindításból. Ugyan a félpályás védekezésük most remekül zárt és jól limitálták ellenfelüket, de 17 labdát adtak el, míg a Bucks csak ötöt, ezekből pedig 24 pontot kaptak Paulék, amit nem tudtak máshol ellensúlyozni – így is minden esélyük megvolt a sikerre, de a végén egyszerűen összeomlottak, úgyhogy a 2–0-s előnyük után 2–2-vel mehetnek haza és a következő meccsen már óriási nyomás lesz rajtuk is.

A Bucks legjobb dobói: Middleton 40/9, Adetokunbo 26, Lopez 14
A Suns legjobb dobói: Booker 42, Crowder 15/9, Paul 10, Johnson 10/6

A párharc állása: 2–2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik