NBA: Griffin az év újonca, megismételve David Robinson „bravúrját”

Vágólapra másolva!
2011.05.05. 07:03
A várakozásoknak megfelelően Blake Griffint választották az idény újoncának az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

A Los Angeles Clippers 21 éves erőcsatára mind a 118, voksolásra jogosult szakértőnél az első helyen végzett. Erre legutóbb 1990-ben, a San Antoniót erősítő David Robinson tarolásakor volt példa, összesen pedig mindössze harmadszor fordult elő (1984-ben Ralph Sampsont látta minden szavazó a legjobb újoncnak).

Griffin diadal azért is megsüvegelendő, mert a 2009–2010-es szezont teljes egészében ki kellett hagynia, miután az utolsó előszezonbeli meccsen eltört a térdkalácsa.

„Több mint elégedett vagyok azok után, hogy az első évemet teljes egészében ki kellett hagynom, most pedig itt lehetek – nyilatkozta Griffin. – Amikor megsérültem, elhatároztam, hogy visszatérésemkor jobb leszek, mint valaha. Annak ellenére folyamatosan fejlődnöm kellett, hogy nem játszhattam, ezt elhatároztam magamban."

Griffin pontszerzésben (22.5) és lepattanózásban (12.1) is a legjobb újoncnak bizonyult, és pályára lépett a Clippers valamennyi (82) mérkőzésén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik