Az NBA az egyéni kategóriákban szombaton hirdette ki a három legtöbb szavazatot kapott játékost, a görög Antetokunbo sikerével a 12. lenne a liga történetében, aki megvédi címét, míg James a Kareem Abdul-Jabbar, Michael Jordan, Bill Russell trió mellé csatlakozna mint legalább ötszörös győztes.

Antetokunbo  a MVP-cím mellett az Év védőjátékosa-díjra esélyese, ebben a kategóriában a sorozatban harmadik sikerére hajtó Rudy Gobert-rel (Utah Jazz) és Anthony Davisszel (Los Angeles Lakers) kell megküzdenie.

Az Év újonca címre a legnagyobb esélyes Ja Morant (Memphis Grizzlies), aki mellé Kendrick Nunn (Miami Heat) és Zion Williamson (New Orleans Pelicans) került fel a listára, míg a legtöbbet fejlődött játékos Bam Adebayo (Miami Heat), Luka Doncic (Dallas Mavericks) vagy Brandon Ingram (New Orleans Pelicans) lesz. A legjobb csereember címre Montrezl Harrell (Los Angeles Clippers), Dennis Schröder (Oklahoma City Thunder) és Lou Williams (Los Angeles Clippers) pályázik.

Az NBA egyelőre nem jelentette be, hogy a sportújságírók szavazásának végeredményét mikor hozza nyilvánosságra. A voksoláson csak a koronavírus-járvány előtti időszakban nyújtott teljesítményt veszik figyelembe.