NBA: a regnáló MVP továbbra is a Bucksban szeretne játszani

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.09.09. 12:37
null
Jannisznak esze ágában sincs távozni (Fotó: AFP)
Jannisz Adetokunbo, és a Milwaukee Bucks számára véget ért az NBA 2020-as, floridai rájátszása, miután kedden éjjel a Miami Heat kiejtette őket a Keleti főcsoport-elődöntőből. A franchise legnagyobb sztárja az utolsó mérkőzés után elmondta, hogy a csalódáskeltő idényzárás ellenére sem szeretné elhagyni csapatát.

 

A 2019–2020-as idény alapszakaszának legértékesebb játékosa minden bizonnyal idén is megkapja az MVP-címet, a rájátszásban azonban továbbra sem tud nagyot alkotni csapatával. A Milwaukee Bucks a tavalyi évhez hasonlóan idén is megnyerte a Keleti konferenciát, sőt ligaelső lett, a playoffból azonban már a második körben búcsúzni kényszerült – az ötödik kiemelt Miami Heat 4–1-es összesítésben kerekedett felül Janniszékon.

A franchise legnagyobb sztárja ráadásul a pályán sem tudott segíteni a csapatnak az utolsó mérkőzésen, hiszen sérülés miatt a kispadra kényszerült. Adetokunbo szerződése 2021 nyarán jár le a Bucksszal, amely már idén hosszabbíthat sztárjával, ha ő nem szeretne távozni. A liga bennfentesei és a rajongók is úgy gondolták, hogyha idén sem tud nagyot alkotni a Milwaukee, akkor Jannisz benyújtja cserekérelmét a klub felé, ám legutóbbi nyilatkozata szerint erről szó sincs.

Nem távozom. Ez nem fog megtörténni. Vannak játékosok, akik más irányban haladnak tovább, ha egy falat találnak maguk előtt, én azonban olyan ember vagyok, aki szeretné áttörni. Jobbá kell válnunk egyénileg és csapatként is a következő idényre, de visszatérünk” – kezdte a Bucks sztárja.

Ha a bajnoki cím megnyerése könnyű dolog lenne, akkor már mindenkinek lenne egy, de nem az. Kikaptunk. Mindenki látta, hogy vereséget szenvedtünk, és ez egy hatalmas csalódás számunkra, de csak egy dolgot tehetünk: dolgozunk tovább a siker érdekében. Továbbra is bízom a csapattársaimban” – zárta le mondandóját a 2019-es MVP, aki napokon belül másodszor is megkaphatja az egyik legfontosabb egyéni elismerést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik