NBA: a Heat és a Pelicans jutott be a rájátszásba

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.20. 07:24
Tyler Herro vezérletével verte a Bullst a Heat és bejutott a rájátszásba (Fotó: Getty Images)
A play-in-döntők után teljessé vált az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának mezőnye, miután a Keleti főcsoportban a Miami Heat legyőzte a Chicago Bullst, míg a Nyugati konferenciába a New Orleans Pelicans a Sacramento Kingst múlta felül.

Az előző idényben döntős Heat lényegében esélyt sem hagyott a Chicago Bullsnak, a házigazda ugyanis az első negyedben duplaannyi pontot szórt, mint amennyit kapott (34–17), ez pedig jó alap volt ahhoz, hogy Eric Spoelstra csapata magabiztos, 112–91-es győzelmet arasson, ráadásul ehhez most igazán extra teljesítményre sem volt szükség. A Heat legjobbja Tyler Herro volt 24 pontos, 10 lepattanós, kilenc asszisztos dupla duplával.

A Miami a sikerrel megszerezte a Keleti főcsoport nyolcadik kiemelését, ami azt jelenti, hogy a rájátszást az alapszakaszgyőztes Boston Celticsszel kezdi, s már azt is tudni, mikor játszanak a felek.

A Sacramento Kings bár néhány periódussal izgalmassá tette a New Orleans Pelicans elleni idegenbeli mérkőzését, de a kaliforniaiak sem tudták igazán megnehezíteni ellenfelük dolgát, hiszen a Pels még Zion Williamson hiányában is nagyon határozott játékot mutatott, s a második negyed közepétől ki sem engedte kezei közül a vezetést. Bár lehetett volna ennél nagyobb is a különbség – hiszen a Pelicans a negyedik negyedben 20-szal is vezetett – végül a New Orleans 105–98-as sikerrel jutott a rájátszásba, ahol a Keleti főcsoport első helyén végző Oklahoma City Thunderrel csap össze az első fordulóban.

A mérkőzés legjobbja a kaliforniaktól De’Aaron Fox volt 35 ponttal, hét lepattanóval és öt assziszttal, de mellette hiába dupla duplázott Domantas Sabonis (23–14–7), a Pelicans jobb csapatteljesítményt nyújtott: Brandon Ingram 24 pontja mellett Jonas Valanciunas dupla duplázott (19–12–3), a Pelicansnál pedig még négyen érték el legalább a 10 pontot.

NBA
PLAY-IN, DÖNTŐ
Miami Heat–Chicago Bulls 112–91
New Orleans Pelicans–Sacramento Kings 105–98

A RÁJÁTSZÁS ELSŐ FORDULÓJÁNAK PÁROSÍTÁSAI
Keleti főcsoport
Boston Celtics (1.)–Miami Heat (8.)
Cleveland Cavaliers (4.)–Orlando Magic (5.)
New York Knicks (2.)–Philadelphia 76ers (7.)
Milwaukee Bucks (3.)–Indiana Pacers (6.)
Nyugati főcsoport
Oklahoma City Thunder (1.)–New Orleans Pelicans (8.)
Los Angeles Clippers (4.)–Dallas Mavericks (5.)
Denver Nuggets (2.)–Los Angeles Lakers (7.)
Minnesota Timberwolves (3.)–Phoenix Suns (6.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik