Már előnyben a Memphis, kapaszkodik a Denver

Vágólapra másolva!
2013.05.01. 10:09
null
Blake Griffin (jobbra) tehetetlen volt Marc Gasollal szemben (Fotó: Reuters)
A Golden State úgy léphetett pályára Denverben az észak-amerikai profi kosárlabdaliga rájátszásának első körében, hogy ha diadalmaskodik, tovább is lép a következő fordulóba, ám a George Karl mester végre meghúzta azt a lépést, amivel legényei a saját kezükbe vehették sorsukat, így nyert a Nuggets. Könnyen lehet, hogy Los Angelesben több playoffmeccset már nem vívnak az idén, ugyanis a Lakers sima kiesését követően a Clippers sorozatban harmadszor is kapitulált a Memphisszel szemben, ráadásul Blake Griffin is elég rossz állapotban van.

 

Denver Nuggets (3. kiemelt)–Golden State Warriors (6.) 107–100 (36–22, 30–24, 20–23, 21–31)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–3

A Nuggets mesterét, George Karlt sok szakértő kikezdte amiatt, hogy a Warriors gyors játékához szeretne alkalmazkodni, nem pedig ő akarja diktálni a tempót, ami eddig főként a szerkezeti tényezőkben nyilvánult meg. Most felhagyott a small-ball-lal a coloradói alakulat és idén először kezdőbe került JaVale McGee (10 pont, 8 lepattanó, 3 blokk), ami meg is hozta a kellő változást a harmadik kiemeltnél, ugyanis hiába nem élete meccsét hozta a "Shaqtin' A Fool-sztár", de többször is jókor szerelt a találkozó elején, ezzel megadva az alaphangot a derbinek.

Steph Curry (15 pont, 19-ből 7 mezőnyből, 8 gólpassz) messze sem tudta azt a dobóformát produkálni, mint a megelőző három derbin, így hiába remekelt a Warriors többi külső embere, a csapatként ma előre lépő Nuggets megúszta a kiesést és Oaklandbe már úgy mehet, hogy a GSW-n lesz a nyomás a hatodik felvonáson, hiszen az esetleges hetedik, mindent eldöntő csatát Denverben vívnák meg a felek. A 25 pontos, 12 lepattanós, 7 gólpasszos Andre Iguodala igazi vezér volt a pályán élete talán legkomplettebb rájátszás-mérkőzésén, Ty Lawson (19 pont, 10 gólpassz) szintén dupla duplázott, ezt Wilson Chandler 19 ponttal fejelte meg, most tehát nem hiányoztak a sérült Danilo Gallinari klasszismegoldásai, nélküle is szárnyalt a Nuggets, csak úgy, mint az alapszakasz végén.
A Nuggets legjobb dobói: Iguodala 25, Lawson, W. Chandler 19-19
A Warriors legjobb dobói: H. Barnes 23, Jack 20, K. Thompson 19

Los Angeles Clippers (4.)–Memphis Grizzlies (5.) 93–103 (28–26, 20–28, 17–19, 28–30)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–3

 

Bekövetkezett az, amitől minden Clippers szurkoló tartott: a negyedik kiemelt otthon is kikapott a Memphistől, így egy vereségnyire került attól, hogy idő előtt menjen vakációzni, pedig az első két találkozót még a Los Angeles-iek nyerték. Mivel Blake Griffin 20 percet sem bírt ma sérülése miatt, s ezt az időt is csak részben tudta hasznosan eltölteni a pályán, így csak egyszemélyes csapattá vált a hazai gárda, a 35 pontos Chris Pault annyira nem tudták ma követni saját társai, hogy a második félidőben gyakorlatilag sansza sem igazán volt a Clippersnek a fordításra és a nagy emberei remeklésével újra diadalmaskodott a Grizzlies, mely eddig mind az öt összecsapáson egyre jobb teljesítményt tudott nyújtani.

PLUSZ-MÍNUSZ

A nap hőse: Andre Iguodala, aki fantasztikus játékkal, valamint 25 ponttal, 12 lepattanóval és 7 gólpasszal cipelte be a célba a Denvert.

A nap lúzere: Vinny Del Negro, a Los Angeles Clippers vezetőedzője, aki képtelen volt változtatni csapata játékán az utóbbi mérkőzéseken és egyszerűen nincs befolyással a Grizzlies elleni párharcra már egy ideje.

A vendégeknél a 25 pontos, 11 lepattanós dupla duplát összehozó Zach Randolph szépen kihasználta, hogy Griffin nem tudja rajta azt a védekezést megcsinálni, mint az első két összecsapáson, Marc Gasol (21 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk) pedig gyönyörűen vitte a prímet és leradírozta a pályáról az ellenfél centereit. A 20 pontos, 6 gólpasszos Mike Conley védekezésben sokat nem tudott kezdeni Paullal, ám támadásban magához képest is jól produkált, így megvan az újabb győzelem az ötödik kiemeltnek, mely saját közönsége előtt juthat a következő körbe.
A Clippers legjobb dobói: Paul 35, Ja. Crawford 15, Bledsoe 7
A Grizzlies legjobb dobói: Z. Randolph 25, M. Gasol 21, Conley 20

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT,
NEGYEDDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉSEK

Denver Nuggets (3. kiemelt)–Golden State Warriors (6.) 107–100 (36–22, 30–24, 20–23, 21–31)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–3

Los Angeles Clippers (4.)–Memphis Grizzlies (5.) 93–103 (28–26, 20–28, 17–19, 28–30)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik