Lakers, Rockets, Hawks: nincs egyenlítés!

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.04.25. 09:39
null
Russell Westbrook öröme a Houston ellen – nehéz szülés volt (Fotók: Reuters)
Csütörtök virradóra három mérkőzést rendeztek meg az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának első körében, a csapatok már a párharcok második mérkőzését játszották. A Houston még vezetni is tudott a hajrában Oklahoma Cityben, de nem tudott egyenlíteni a párharcban. A Lakers a második félidőben ismét könnyűnek találtatott San Antonióban, így a Los Angeles-i sztárcsapat is két vereségre került az első körös kieséstől. Hasonló a helyzet Atlantánál is, a Hawks egy meccset sem tudott megnyerni az első kettőből, Paul George ugyanis újfent megállíthatatlan volt Josh Smithék számára. Jöjjenek a részletek!

 

OKLAHOMA CITY THUNDER (1.)–HOUSTON ROCKETS (8.) 105–102

A Rockets mestere, Kevin McHale az alapszakasz hajrájában elkövetett bakijai után most nagyot húzott azzal, hogy Jeremy Lin mellé betett egy másik játékmestert is a kezdőbe. Ráadásul Patrick Beverley testfelépítése és agilitása miatt remek védő is Russell Westbrookra, nem véletlen, hogy ők ketten sokszor „akasztottak tengelyt” az OKC kisemberével és Beverley (16 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz, 2 labdaszerzés, 1 blokk) ki is tudta hozni a sodrából a vendégek végül 29 pontot dobó all-starját.

Az említett Lin a második félidőre kidőlt, és úgy festett, hogy a negyedik negyed elején 15 pontos hazai vezetésnél megint túl hamar eldől az összecsapás, ám ekkor magasabb sebességi fokozatba kapcsolt az ex-Thunder-sztár, James Harden (36 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz) és a már emlegetett Beverley, és 21–2-es rohanással megfordította a meccset a Houston.

Ám volt visszaút még a vendéglátó számára, a 29 pontos, 9 gólpasszos Kevin Durant, valamint a palánk alatt „pusztító-üzemmódba” kapcsoló Serge Ibaka (12 pont, 11 lepattanó, 6 blokk) vezették a show-t, utóbbi egy szép tempóval érdemben le is zárta a találkozót, amit a tavalyi finalista meglepően nagy küzdelem árán nyert csak meg. Magabiztos előnnyel utazhat a Thunder Houstonba a következő két fellépésre.

A Thunder legjobb dobói:
Durant, Westbrook 29-29, Ibaka 12
A Rockets legjobb dobói: Harden 36, Parsons 17, Beverley 16

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az Oklahoma City javára.

PLUSZ – MÍNUSZ
A nap hőse: Kevin Durant (29 pont, 9 gólpassz), aki végre tettekkel is bizonyította, hogy nem szeretne többet második lenni. Ugyan még így is eggyel kevesebb mezőnykísérlete volt, mint a triplavonalon túlról 7-ből 1-et produkáló Westbrooknak, ám a hajrában legalább ő volt a vezér és kulcsfontosságú kosarakat dobott.
A nap lúzere: Steve Nash, aki olyan mértékben hátrány a Lakers számára védekezésben, amit szinte semmivel sem tud kompenzálni a Los Angeles-i had. Kár lenne egyedül az ő nyakába varrni az aranysárga-lilák két idegenbeli kudarcát, de az egyértelműen látszik, hogy a visszatérése nem tett jót az alapszakaszt kiválóan záró D’Antoni-legénységnek.


INDIANA PACERS (3.)–ATLANTA HAWKS (6.) 113–98


Paul George-ra (27 pont, 8 lepattanó, 4 szerzett labda) továbbra sincs ellenszere az Atlantának, ráadásul Roy Hibbert (15 pont, 9 lepattanó, 3 blokk) is hozza azt az agresszivitást, amit egy tavalyi all-startól elvár a közvélemény. George Hillen (22 pont) sem látszik a sérülés, a Hawks pedig Smith, Teague és Horford extra egyéni teljesítménye nélkül sansztalan volt az első után a második találkozón is. A 17 pontos Devin Harris ugyan adott egy kis lendületet a Drew-tanítványoknak, de 55 százalékos büntetőzéssel, a lepattanócsata elvesztésével és néggyel több eladott labdával már nem volt keresnivalója a hajrában a Hawksnak. Csoda kellene Horfordéktól, hogy ne érjen véget a párharc már a következő két, atlantai találkozón.

A Pacers legjobb dobói:
George 27, Ge. Hill 22, Hibbert, G. Green 15-15
A Hawks legjobb dobói: D. Harris 17, J. Teague, Josh Smith 16-16

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az Indiana javára.

 

Az Atlanta ismét súlytalan volt az Indiana ellen
Az Atlanta ismét súlytalan volt az Indiana ellen


SAN ANTONIO SPURS (2.)–LOS ANGELES LAKERS (7.) 102–91


A már két hete kieső Kobe Bryant után a második számú dobóhátvéd, Jodie Meeks is kidőlt a Lakersnél, bár hatalmas meglepetésre visszatérhetett az a Jordan Hill, akinek pár hónapja azt jósolták az orvosok, hogy ebben a szezonban már biztosan nem léphet pályára. Ám a Spurs nem az ellenfél felállásával foglalkozott, hanem játszotta a saját játékát és szoros első félidőt követően a másodikban eldöntötte a csatát.

Manu Ginóbili (13 pont, 7 gólpassz) megint remekül szállt be a kispadról, Tony Parker (28 pont, 7 gólpassz) pedig nem teljesen egészségesen is ki tudta használni, hogy az ellenfél periméter-védekezése a gyatra szintet sem feltétlenül üti meg a Steve Nash-sel a sorokban. A kanadai játékmester ráadásul le is sérült – igaz, végül a pályán fejezhette be a meccset –, de ez nem osztott, nem szorzott Los Angeles-i szemszögből, a faultproblémákkal küszködő Dwight Howard ültetése és a Popovich-legénység rohamai idejekorán eldöntötték a találkozót. A Spurs 2–0-s előnnyel utazhat Los Angelesbe a következő két összecsapásra.

A Spurs legjobb dobói: Parker 28, K. Leonard, Duncan 16-16
A Lakers legjobb dobói: Blake, D. Howard 16-16, P. Gasol, World Peace 13-13

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Spurs javára.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik