Az Oklahoma a Clipperst, a Cleveland a Bostont győzte le

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.01.23. 11:35
null
Kevin Durant (Oklahoma) tör kosárra Caron Butler (balra) és DeAndre Jordan (mindkettő Clippers) között (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában az Oklahoma City Thunder 109–97-re nyert a Los Angeles Clippers otthonában, míg a Cleveland Cavaliers 95–90-re múlta felül a Boston Celticst.

 

Cleveland Cavaliers–Boston Celtics 95–90

PLUSZ–MÍNUSZ
A nap hőse: Kevin Durant, aki bár nem dobott annyit, mint Kyrie Irving, ám minőségben olyan játékot hozott, amit még az NBA-ben is ritkán látni, pláne a liga két aktuálisan legjobb csapatának találkozásakor.
A nap lúzere: A Boston Celtics, amely újfent képtelen volt megfelelően felpörögni egy kiscsapat elleni mérkőzésére, s végül buta hibáknak köszönhetően kapott ki Clevelandben is, ezzel újra negatív tartományba ért az egyébként így is biztos rájátszónak tűnő Rivers-legénység.

A Cleveland tegnap megszerzett játékosai még nem öltözhettek be, ám a 40 pontos Kyrie Irving, illetve a 21 egységig jutó Tristan Thompson így is túl nagy feladat elé állította a nagyon nem összeszedett játékkal előrukkoló bostoniakat, akik ezzel zsinórban negyedszer buktak el, és immáron újra negatív mutatóval rendelkeznek. Irving fantasztikus dobóformában kezdte az összecsapást, a liga egyik legjobb labdás védője, Avery Bradley sem tudott vele kezdeni semmit sem, aztán a végjátékban egál után is ő döntött, gyakorlatilag öt alkalommal is egyedül verte meg a Celtics védelmét, és higgadt is tudott maradni a döntő szituációkban. A 17 pontos, 13 lepattanós, 8 gólpasszos Rajon Rondo hozta a szintet a másik oldalon, de a 15-ből 3 mezőnykísérletét értékesítő Paul Pierce-t talán még sosem láthattuk ennyire öregurasan mozogni, mint ezen az estén.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 40, T. Thompson 21, Gee 10
A Celtics legjobb dobói: Rondo 17, Garnett 16, Sullinger 12, Pierce 12

Detroit Pistons–Orlando Magic 105–90

Az Orlando hiába mutat be elképesztő bravúrokat hétről hétre, ha az 50 százalék alatti csapatoktól rendre kikap. Pedig most zsinórban hetedszer bukott negatív mérleggel rendelkező alakulat ellen a 26 pontos JJ Redick vezette floridai gárda, a 11 pontos, 11 lepattanós Andre Drummond, illetve az ugyanennyi ponttal és lepattanóval végző Jason Maxiell megadták azt a keménységet a palánk alatt, amivel a kintről rendre jól dobó Orlandót csőbe lehet húzni, nem is nagyon forgott veszélyben az egyre biztatóbban produkáló Pistons hazai diadala.

A Pistons legjobb dobói: Knight 18, Monroe 16, W. Bynum 15
A Magic legjobb dobói:
Redick 26, Nelson 14, G. Davis 11

MIlwaukee Bucks–Philadelphia 76ers 110–102

Nagyot küzdött a Philadelphia Milwaukee-ban, de 48 percen keresztül tisztán látszott, hogy ez a Bucks jobb csapat, mint az Andrew Bynum nélküli Sixers, s lassan fenn áll a veszélye annak, hogy mire megtudhatnánk, milyen is ez a Collins-legénység a sztárcenterrel a soraiban, el is megy a hajó, ami a rájátszásba jutási reményeket illeti. Monta Ellis és Brandon Jennings közös erővel 43 pontot és 17 gólpasszt értek el, mellettük pedig a végre tavalyi formáját idéző Ersan Ilyasova (27 pont, 16 lepattanó) is extrát nyújtott, így kevés volt a 21 pontos, 12 lepattanós Spencer Hawes dupla duplája, illetve Nick Young szintén a padról beállva szállított 20 egysége, immáron nyolc győzelemnyire van az 50 százalékos küszöbtől a tavalyi playoff meglepetéscsapata.

A Bucks legjobb dobói: Ilyasova 27, Jennings 25, Ellis 18
A 76ers legjobb dobói: Turner 23, Hawes 21, N. Young 20

Los Angeles Clippers–Oklahoma City Thunder 97–109

Kevin Durantet láttuk már 52 pontot is dobni pár napja, sőt, volt már tripla duplája is ebben az évben, de az a fajta klasszis, mely a liga utóbbi három szezonjának gólkirálya által most megmutatkozott a pályán, nagyon ritkán látható még ezen a szinten is. 32 pontot szórt, amihez összesen 19 mezőnykísérletre volt szüksége, 6 triplakísérletéből 5 a gyűrűben landolt, 7 gólpasszal és 7 lepattanóval pedig a csapatmunkából is alaposan kivette a részét. Amikor szorult a hurok, azonnal előállt egy-egy nagy dobással, a harmadik negyedben főszerepe volt abban, hogy a ligaelsőként érkező csapata 10 pontot verjen 12 perc alatt a mezőny második legjobb alakulatára. A Clippers Chris Paul nélkül kevés volt ezen az estén ahhoz, hogy hozza a tavalyi finalista szintjét, pedig Eric Bledsoe sokszor ki tudta venni a játékból az egyébként így is 26 pontig jutó Westbrookot.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 31, Ja. Crawford 14, Bledsoe 12
A Thunder legjobb dobói: Durant 32, Westbrook 26, Ibaka 17


NBA
ALAPSZAKASZ, 81. JÁTÉKNAP
Cleveland Cavaliers–Boston Celtics 95–90
Detroit Pistons–Orlando Magic 105–90
Milwaukee Bucks–Philadelphia 76ers 110–102
Los Angeles Clippers–Oklahoma City Thunder 97–109
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik