Háromszori hosszabbításos dráma Torontóban

Vágólapra másolva!
2014.02.28. 09:57
null
Marcin Gortat itt még értetlenkedett, a meccs végén azonban már örülhetett a Washington lengyel centere (Fotók: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) négy összecsapást rendeztek. A Toronto–Washington mérkőzésen két, a keleti harmadik helyre pályázó csapat óriási meccset játszott, míg a Pacers nagy nehézségek árán verte meg a keleti sereghajtót. A másik két találkozó nagyon simán alakult: LeBron James maszkban is remekelt, a Knicks ismét nagyon gyenge volt, míg a Brooklyn 24 óra alatt nagyon összekapta magát, amit a Denver bánt.

 

Indiana Pacers–Milwaukee Bucks 101–96

Nyögvenyelős győzelem a sereghajtó ellen. Az első negyedet 30–15-re hozta a Pacers, ám kicsit hátradőltek a játékosok, mondván, ez a meccs megvan. A Bucks azonban nem így gondolta, a következő negyedet 35–20-ra nyerte meg, így félidőben egál volt az állás, és a Milwaukee az utolsó pillanatokig nem hagyta kiengedni a keleti listavezetőt, még két perccel a vége előtt is csak három pont volt a differencia.

Roy Hibbert volt a kulcs. A Pacers All Star-centere 24 pontot, 12 lepattanót és két blokkot tett a közösbe, ellensúlyozva Paul George és David West kicsit haloványabb játékát – ráadásul Zaza Pachuliát 1/8-as mezőnymutatón tartotta. Lance Stephenson dicsérhető még az Indianából, a végjátékban ő szakította le végleg a Milwaukee-t.

Ma látszott, hogy több lehetne a Bucksban. Jól védekezett a Milwaukee, ha nem ad egynegyednyi előnyt a Pacersnek, valószínűleg még ennél is nehezebb estéje lett volna ellenfelének. Brandon Knight (23 pont, öt gólpassz) és Khris Middleton 22 pont, 9/15 mezőnyből) mindkét oldalon remek volt.

Kis ijedtség a Pacersnél. A negyedik negyed hajrájában a csapat irányítója, George Hill ütközött Ersan Ilyasovával, és vállát fogva a földön maradt. Hillt le kellett támogatni, nem is térhetett vissza – az első hírek szerint azonban a sérülés nem súlyos, pár napon belül visszatérhet.

A Pacers legjobb dobói:Hibbert 24, George, Stephenson 18/6-18/6
A Bucks legjobb dobói: Knight 23/9, Middleton 22/9, Mayo 14/9

Toronto Raptors–Washington Wizards 129–134 – háromszori hosszabbítás után

Felfelé indult el a Wizards. Nene Hilario ugyan az alapszakaszban már nem segítheti a fővárosiakat, de a Washington most már két győzelemmel van 50 százalék felett – és a Raptors legyőzésével bejelentkezett a keleti dobogóra.

Kyle Lowry kétszer nyerhette volna meg. Először a rendes játékidő végén rontott dobást, majd az első ráadás végén John Wall blokkolta le a kísérletét, ha bármelyiket bedobja, a Raptors győz. Így is majdnem tripla duplázott (18 pont, kilenc lepattanó, tíz gólpassz), de nem volt boldog a lefújás után.

DeRozan és Greivis Vásquez majdnem hozta a meccset a hazaiaknak. DeRozan 34, az eddigi legjobb Toronto-meccsét játszó Vásquez 26 pontot szállított, utóbbi a padról beszállva. A második hosszabbításban DeRozan mentette meg a csapatot, a harmadikban már csak ők voltak eredményesek hazai részről.

Marcin Gortat nyerte meg az európai centerek csatáját, és ő lett a meccs hőse. A lengyel középjátékos majdnem 51 percet volt a parketten, ez idő alatt 31 pontot termelt, mellé 12 pattanót és négy blokkot szállított. A negyedik negyed végén ő szerzett zsinórban hat pontot csapatának, a második ráadásban csak ő szerzett pontot a Wizardsban, és a harmadik hosszabbításra is maradt ereje, ekkor öt egységet tett hozzá. Litván ellenfele, Jonas Valanciunas viszont 30 perc alatt csak hét pontig és tíz lepattanóig jutott.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 34, Vásquez 26/9, Lowry 18/3
A Wizards legjobb dobói: Wall 31/3, Gortat 31, Ariza 16/6

Farsangi időszak van, LeBron James maszkot húzott
Farsangi időszak van, LeBron James maszkot húzott

Miami Heat–New York Knicks 108–82

A Maszk visszatért. Még clevelandi korszakának idején volt kénytelen hordani fekete maszkját LeBron James egy arcsérülés miatt, most pedig újra használnia kell, miután a múlt héten eltört az orra. James nem nagyon zavartatta magát, 31 pontját 13/19-es mezőnymutatóval gyűjtötte be, ráadásul zsinórban ötödször érte el a 30 pontos határt.

A második félidőben hengerelt a Heat. Mindössze ötpontos hátrányban volt a Knicks a nagyszünetben, a fordulás után viszont nem volt ellenszerük a bajnokcsapatra. James mellett Dwyane Wade is remekelt, alig hibázott dobást (10/13), és a kiegészítő személyzet is hozta magát – ennek köszönhetően a második félidő 53–32-as pontkülönbséget hozott, a Miami pedig az egész meccset tekintve majdnem 61 százalékos pontossággal dolgozott.

Carmelo Anthony és Tyson Chandler kevés volt. A tavalyi gólkirály nagyon jól dobott (29 pont, 11/20 mezőnyből), a 2012-es Év védője pedig kiválóan dolgozott a palánkok alatt (19 pont, 16 lepattanó) – rajtuk kívül viszont besült az egyébként is akadozó New York-i gépezet. Ebben benne volt az is, hogy a rutinos argentin hátvéd, Pablo Prigioni a második negyed végén kiesett a játékból orrsérülés miatt, és Tim Hardaway Jr. ezúttal nem tudott élni a több játékperccel, mert szűk 34 minutum alatt 2/15-ös mezőnymutatóval szerénykedett.

A Heat legjobb dobói: James 31/3, Wade 23, Chalmers, Allen 11/3-11/3, Cole 11
A Knicks legjobb dobói: Anthony 29/9, Chandler 19, Smith 11/3

Denver Nuggets–Brooklyn Nets 89–112

Verésre verés. 24 órával korábban története harmadik legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Brooklyn Portlandben, de nagyon gyorsan összekapta magát. Az első negyedben kiváló védekezésével állva hagyta ellenfelét, a Denver ekkor mindössze nyolc pontot tudott összehozni – innen pedig nem volt visszaút, egy időszakban a Brooklyn a negyvenpontos különbség közelében is járt. Mind a 13 pályára lépő játékosa szerzett mezőnykosarat, és egyikük sem játszott 28 percnél többet.

A Nuggets mentálisan mondott csődöt. Az első negyedben Kenneth Faried és Tyimofej Mozgov is sima zsákolást rontott el, ez már nem sok jóval kecsegtetett a folytatásra. A második félidőben sem sikerült felpörögnie a Denvernek, amelynek ezzel a vereséggel negatívba fordult a hazai mérlege (14-15) – holott az elmúlt években valódi oroszlánbarlangnak számított a denveri csarnok.

A Nuggets legjobb dobói: Foye 15/6, Faried, Hickson 14-14
A Nets legjobb dobói: Pierce 18/6, Johnson 10/6, Plumlee, Thornton 10-10

NBA, ALAPSZAKASZ
Indiana Pacers
–Milwaukee Bucks 101–96
Toronto Raptors–Washington Wizards 129–134 – háromszori h. u.
Miami Heat–New York Knicks 108–82
Denver Nuggets–Brooklyn Nets 89–112

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik