A Carolina Panthers csapatánál talált munkát David Carr

Vágólapra másolva!
2007.04.06. 17:59
Az tengerentúli profi amerikai futball-bajnokságban (NFL) szereplő Carolina Panthers leszerződtette a pár hete Houston Texans csapatától távozó David Carrt. Az irányítóra egyenlőre Jake Delhomme tartalékaként számítanak a klubnál.
David Carr még a régi szerelésében
David Carr még a régi szerelésében
David Carr még a régi szerelésében
David Carr még a régi szerelésében
David Carr alig egy hónappal azután, hogy távozott a Houston Texanstól máris új csapatot talált magának. Az irányító pénteken megegyezett a Carolina Panthers vezetőivel.

Carr azután vált feleslegessé a texasi csapatnál, miután a gárda szerződtette az Atlantánál Michael Vick árnyékában nem sok lehetőséget kapó Matt Schaubot.

A 2002-es draft első választottja azonban a párducoknál sem számít majd kezdő irányítónak, elsőszámú feladata Jake Delhomme segítése, és némileg talán „tehermentesítése” lesz.

„Mindenképpen Jake mögé kerestünk egy irányítót. Az hogy egy olyan kaliberű játékost találtunk, mint David - aki ráadásul szabadügynök volt- igazán különleges eseménynek számít” – nyilatkozta a szerződéskötés után Marty Hurney, a Carolina általános igazgatója.

„Tudtuk, hogy ez egy kiváló lehetőség, és egy remek alkalom számunkra” – folytatta Hurney, akinek csapata már majdnem készen áll a következő szezonra, megfogalmazása szerint, a csapat 22 kezdőjátékosából 21 már megvan.

Miután a Carolinától az elmúlt hónapban távozott Chris Weinke, a Panthersnek égető szüksége volt egy tartalék QB-re. A friss szerzemény mellett tesztelték az elmúlt szezont a Miaminál töltő Joey Harringtont is, ám végül Carr lett a befutó.

Carr texasi pályafutása során passzainak hatvan százalékát juttatta célba, emellett azonban 65 interceptiont dobott, valamint 249-szer ledöntötték (sack) még mielőtt passzolhatott volna. A Panthers vezetősége mégis bízik benne, hogy egy jobb támadófal mögött Davidnek is alkalma nyílik bebizonyítania tehetségét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik