Vízilabda: a minimális célt már elérték Vámos Mártonék az Olympiakosszal

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 18:52
null
Vámos Márton szerint a Ferencváros elleni találkozó mindenképpen pikáns lenne (Fotó: Török Attila, archív)
A bajnoki címmel és a kupagyőzelemmel a minimális célt teljesítette a Vámos Mártont foglalkoztató görög Olympiakosz vízilabdacsapata.

 

Ezt a 30 esztendős, világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Vámos Márton mondta csütörtökön az M1 aktuális csatornának.

A balkezes klasszis kiemelte, a görög válogatott jelentős része, illetve a világelitbe tartozó légiósok alkotják a keretet, így nem lehetett kérdés, hogy hazai fronton mindkét sorozatot az élen zárja a csapat, igaz, a Vuliagmeni a három győzelemig tartó fináléra felnőtt a feladathoz és döntőhöz illő csatára kényszerítette őket.

Az Olympiakosznak négy légiósa van a keretben, de mivel Görögországban csak kettő lehet a vízben, ezeket a játékosokat rotálta a szakvezetés, és mint azt Vámos elmondta, ő meghatározó szerepet töltött be az együttesben.

Vámos elmondta, az ob I-gyel ellentétben, ahol egy-egy középcsapat otthonában lejátszott meccset nem lehetett félvállról venni, itt ezeken a találkozókon rendre 10-15 gólos különbségű győzelmeket arattak.

Az Olympiakosz a Bajnokok Ligájában már biztos résztvevője a két hét múlva kezdődő nyolcas döntőnek, ám addig még a csoportkör záró fordulójában (jövő héten) a címvédő, Zalánki Gergőt foglalkoztató Pro Recco otthonába látogat, a találkozó győztese pedig másodikként zár és a szerb fővárosban a Ferencvárossal játszik a négy közé jutásért.

„Igazi presztízsmérkőzés lesz. Nem könnyű a Recco otthonában nyerni, de a Barcelonetának már sikerült ebben a szezonban. A győzelem nagyon jót tenne az önbizalmunknak és a játékunkat is csiszolná kicsit” – fogalmazott Vámos, aki tavaly a Ferencvárossal lett bronzérmes a BL-ben, majd légiósnak állt. Mint elmondta, a Fradi elleni találkozó mindenképpen pikáns lenne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik