Nem ment Dániában a Veszprémnek, álom maradt a final four

Vágólapra másolva!
2024.05.01. 18:44
ehfcl.eurohandball.com
A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Veszprém a hazai egygólos győzelem után idegenben öt találattal kikapott az Aalborgtól, így nem jutott be a final fourba.

 

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ 
AALBORG (dán)–TELEKOM VESZPRÉM 33–28 (18–14)
Aalborg, 5500 néző. V: Boricsics, Markovics (szerbek). 
AALBORG: N. LANDIN – Björnsen 3, HOXER 9, Vlah 3, HALD JENSEN 4, ARNOLDSEN 7, Barthold 2. Csere: Norsten (kapus), Mölgaard, M. Hansen 2 (1), Antonsen, L. Nilsson 2, M. Larsen 1, P. Larsen. Edző: Stefan Madsen
VESZPRÉM: Corrales – Casado 2, J. OMAR 6 (2), Fabregas 1, Ligetvári, el-Dera 2, Elísson 3. Csere: Jensen (kapus), VAJLUPAU 6, Pesmalbek, Remili 2, Sandell 2, Koszorotov 1, Descat 3 (1). Edző: Momir Ilics
Az eredmény alakulása. 3. perc: 0–2. 6. p.: 3–3. 8. p.: 3–6. 14. p.: 8–7. 17. p.: 10–8. 21. p.: 13–10. 27. p.: 16–11. 36. p.: 19–17. 42. p.: 23–19. 47. p.: 27–24. 52. p.: 29–25. 56. p.: 30–28.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. 
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/3
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics: – Jobban kezdtük a meccset, mint otthon, de az első félidőben a kapusteljesítmények közötti különbség döntött a dánok javára. Utána megpróbáltunk visszajönni, amikor Corrales elkezdett jól védeni, közel is kerültünk, végül mégsem sikerült. A védelmünk nem volt rossz, ám az ellenfélnek negyven másodperces támadásai voltak, rengeteg gólt már passzív játéknál szerzett. A jövőmről a veszprémi vezetőség dönt.

ÖSSZEFOGLALÓ

Sokkal jobban kezdett a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata az Aalborg otthonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, mint a múlt héten, de mindkét csapat többet kockáztatott, mint az egygólos veszprémi győzelmet hozó első mérkőzésen.

A tempó eleinte óriási volt, mindkét oldalon potyogtak a gyors gólok, a hatodik percben tizennyolc másodperc leforgása alatt három találat is született, vendégoldalról Jahja Omar és Ludovic Fabregas, a hazaiaktól Aleks Vlah talált be. De az Építők hiába került lépéselőnybe a találkozó elején, a dánok percek alatt ledolgozták háromgólos hátrányukat, fordítottak, és átvették az irányítást.

A kapusteljesítmény az első harminc percben szintén a dánok oldalára billentette a mérleg nyelvét, Niklas Landin hárommal több lövést hárított, mint Rodrigo Corrales, és az elbizonytalanodó vendégek támadásai is kevésbé voltak hatékonyak, így az Aalborg 18–14-es előnnyel ment a szünetre, a Veszprémnek összesítésben háromgólos hátrányt kellett ledolgoznia a második játékrészben.

A játék kiegyenlítettebb lett, ami annyit jelentett, hogy maradt a hazai előny, ám a magyar bajnok annyira azért közel maradt, hogy a hajrában végig ott lebegett a rendes játékidő utáni hetespárbaj lehetősége. Egy perccel a vége előtt azonban Mikkel Hansen büntetőjével eldőlt, hogy az Aalborg megy tovább, főleg, miután a másik oldalon Jahja Omar kihagyta a hetesét. A hazai csapat jobb volt, megérdemelten nyert 33–28-ra és jutott be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, a Veszprémmel pedig 2013 óta először fordul elő, hogy egymás után két idényben is kihagyja a kölni tornát.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik