Galló Vilmos: Sajnos a szövetségi kapitány a bohóc

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.01. 15:40
Galló Vilmos (Fotó: Török Attila, archív)
Az eddig nyeretlen Románia ellen az olaszországi divízió 1/A-világbajnokságon elszenvedett 2–1-es vereséget követően Galló Vilmos nem fogta vissza magát a Sport Tv kamerái előtt: gyakorlatilag lebohócozta Don MacAdamet, hokiválogatottunk szövetségi kapitányát. Bálizs Bence is nyilatkozott, ő ugyancsak kritikát fogalmazott meg, igaz, csapattársánál sejtelmesebben tette ezt meg.

„Sajnos a szövetségi kapitány a bohóc, nem tudok ezzel mit csinálni. A szívemet-lelkemet kiadom a meccseken, de minden egyes mérkőzésen csak próbál levinni a mélybe. Igyekszem ezen túltenni magamat, a jégen megmutatni, de eddig nem sikerült a tetszésére válnom. Kivett engem emberelőnyben is egy kicsit, ez eléggé felidegesített. Meglátjuk, mi lesz, sajnos kikaptunk, de szerintem volt rengeteg helyzetünk, belőhettünk volna párat. Elég frusztráló meccs volt, elég szomorú, de sajnos ilyen a hoki néha” – fogalmazott Galló Vilmos.

Galló vasárnap a japánok elleni 3-1-es nyitányon gólpasszt adott, amikor üres kapura gólt lövetett Hári Jánossal, majd a dél-koreaiakkal szemben 6-2-re megnyert keddi találkozón nem szerzett pontot és most a románok ellen sem.

A világ egyik legerősebb bajnokságában edződő Galló az első két összecsapáson csak a harmadik számú támadósorban kapott helyet, ezúttal pedig Sofron István eltiltása miatt átalakított sorokban az alapvetően hátvéd Szabó Bence, valamint Sárpátki Tamás volt vele együtt.

Bálizs Bence is kritikát fogalmazott meg, ő azonban csapattársánál sejtelmesebben tette ezt meg: „Kicsit nehéz volt a meccs előtt... Nem is tudom, hogy mondjam... Nem volt jó a hangulat az öltözőben sajnos. Nehéz beleállni akkor a mérkőzésbe, amikor a csapatnak a fejét ennyire megkeverik. Nyilván a játékosoknak is olyan mentalitásra van szükségük, hogy elengedjék, de azért nehéz, amikor napok óta onnan kapjuk, ahonnan nem kellene, és nem az van, hogy a csapat érdekeit szolgálná az egész. De hozzá kell tenni, a túloldalon nagyon jó kapusteljesítmény volt, rengeteg nagy helyzetünk volt, amelyben hatalmasat védett. Jól dolgoztunk, végig domináltuk a mérkőzést, de ma nem mentek be a gólok. Van még két mérkőzésünk, ott ennek változnia kell.” 

A hírek szerint az MJSZ a kialakult helyzet miatt vizsgálatot indított, és hamarosan reagál a történtekre.

A találkozó után Don MacAdam nem reagált a róla szóló megjegyzésre.

„Vannak olyan napok, amelyeken nagyon sok mindent megteszel a győzelemért, de így sem sikerül nyerni. Most talán nem tettük bele azt a pluszt, ami kellett volna a sikerhez, de tény, hogy az ellenfél kapusa szenzációs napot fogott ki. Nem úgy játszottunk emberelőnyben sem, ahogy kellett volna, a végén pedig kaptunk egy elkerülhető gólt. A lövésszámunk rendben volt, a minőséggel lehetett gond, a román kapust csak egyszer tudtuk legyőzni” – mondta az MTI-nek a 73 éves kanadai kapitány.

A szakember hozzátette: a vereség ellenére nem térnek el a tervektől. Két meccsnap után csütörtökön nem lesz jeges edzés, mindenki pihenőt kap a feltöltődésre.

„Most kapnak időt a játékosok, hogy az utolsó két meccs előtt nézzék át, mik a célok, miként lehet elérni ezeket” – tette hozzá MacAdam, aki egyben az MJSZ szakmai igazgatója is. Tavaly úgy vette át a szövetségi kapitányi posztot, hogy elődje, Kevin Constantine családi okok miatt lemondott, a kiszemelt utódok közül pedig senkivel sem sikerült megállapodni.

Az MTI azt írja, hogy a most 17 erdélyi magyarral felálló együttes tétmérkőzésen legutóbb több mint 27 éve, 1997. március 28-án, az észtországi C-csoportos vb-n tudta legyőzni a magyarokat, akkor 2–0 lett, míg barátságos találkozón 2011. december 16-án Csíkszeredában 4–1-re.

JÉGKORONG
DIVÍZIÓ I/A-VB (Bolzano)
3. FORDULÓ
Magyarország–Románia 1–2 (0–0, 0–0, 1–2) 

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-KERETE
KAPUSOK: Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg – Norvégia), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19), tartalék: Farkas Roland (BJAHC)
HÁTVÉDEK: Fejes Nándor (Gyergyói HK), Garát Zsombor (Worcester Railers – Egyesült Államok), Hadobás Zétény (Visby/Roma – Svédország), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Nilsson Henrik (Hydro Fehérvár AV19), Ortenszky Tamás (Martigny – Svájc), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJAHC)
CSATÁROK: Erdély Csanád (Esbjerg – Dánia), Galló Vilmos (Linköping – Svédország), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nemes Márton (Mora – Svédország), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University – Egyesült Államok), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sebők Balázs (Iserlohn – Németország), Sofron István (SC Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP – Finnország)

 

M

GY

HGY

HV

V

LG–GK

Gk

P

1. Magyarország

3

2

1

10–5

+5

6

2. Olaszország

2

1

1

10–4

+6

5

3. Szlovénia

2

1

1

8–5

+3

3

4. Dél-Korea 

2

1

1

6–8

+3

3

5. Románia

3

1

2

4–13

–9

3

6. Japán

2

1

1

4–7

–3

1

AZ ÁLLÁS

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik