Pat Cortina szívesen maradna a női hokiválogatott szövetségi kapitánya

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.01. 16:41
Pat Cortina (Fotó: Török Attila)
Pat Cortina szívesen maradna a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, miután a csapattal a múlt héten kivívta az elitbe jutást.

A kanadai-olasz szakvezető szerdán az MTI-nek a bolzanói férfi divízió 1/A-tornán elmondta, hogy komoly fegyvertény volt Klagenfurtban megszerezni az első két hely egyikét, de játékosai az utolsó másodpercig harcoltak ezért.

„Nem titok, szeretem a csapatot, szívesen folytatnám velük a munkát” – jegyezte meg.

Pat Cortina edzői pályafutása alatt a magyar férfiválogatottat egyszer – Szapporóban 2008-ban –, a nőit pedig kétszer – Budapesten 2019-ben és idén Klagenfurtban – juttatta fel az elitbe.

Az 59 éves, montreali születésű Cortina az elmúlt három idényben a német harmadosztályú, garmisch-partenkirchen-i SC Riessersee vezetőedzői posztját is ellátta, de megjegyezte: ez a munkája minden bizonnyal véget ér a nyáron.

A Magyarország–Romáia férfi divízió 1/A-mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, ez egy igazi derbi, örök csata, és senki ellen sem lehet biztosra menni, mert egy találkozón bármi megtörténhet. Ezúttal az addig pont nélküli román csapat 2–1-re megverte az első két meccsét megnyerő magyar válogatottat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik