Vizes vb: Ebben most ennyi volt – Rasovszky Kristóf

Vágólapra másolva!
2023.07.18. 07:06
null
Rasovszky Kristóf az 5 kilométeres verseny közben (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, magyar idő szerint keddre virradóra megrendezték a nyílt vízi úszók 5 km-es versenyszámát a fukuokai vizes világbajnokságon. A férfiaknál Betlehem Dávid parádés hajrával az ötödik, a tíz kilométeren ezüstérmes Rasovszky Kristóf a hetedik helyen végzett, a nőknél Fábián Bettina nyolcadik, míg Olasz Anna 16. lett. Íme, a magyar versenyzők gyorsértékelése a célba érkezés után!

 

Betlehem Dávid: – Kezdetben jól mentünk az elejével, aztán a második körben történt egy olyan ritmusváltás, amit sajnos hiába próbáltam lekövetni, de azért küzdöttem tovább, és végül is nagyon-nagyon örülök annak, hogy sikerült ezt az ötödik helyet megcsípni. Talán ha a közepén picit jobban tudok tapadni, jobb is lehetett volna, de így sem vagyok elégedetlen, pláne, hogy a végén meg tudtam csinálni azt a hajrát, az azért most nagyon sokat számít nekem.

Rasovszky Kristóf: – Ebben most ennyi volt. Szó sincs arról, hogy bármit elengedtem volna, mentem, ahogy tudtam, fáj is cefetül, de ennél most nehezebb lett volna többet kihozni magamból. Dáviddal vívtunk kicsit a közepén, az is fárasztott picit, de én igazából ma nem tudtam azt a tempót menni, mint Florianék. Dávid viszont nagyon jól ment a végén, esetleg ő picit ragadhatott volna rájuk jobban, de a lényeg úgyis a váltó, és úgy látom, hogy mindannyian készen állunk arra, hogy megint jól szerepeljünk.

Fábián Bettina: – Azt hiszem, az itteni versenyek során most hoztam az első helyes döntést, amikor a hajrában a külső bolyhoz csatlakoztam, mert így végre kimaradtam a nagy adok-kapokból a hajrában, viszont sikerült úgy odaérni a befutóhoz, hogy végül meglett a nyolcadik hely. Ez volt a cél, ennek sokkal jobban tudok örülni, mint a tíz kilométer kilencedik helyének – lehet, hogy csak eggyel jobb, de maga a verseny jobban sikerült, nem hibáztam annyit, ezért is lehet többre értékelni.

Olasz Anna: – Négy éve nem úsztam az öt kilométert, erre csak akkor vállalkozom, ha úgy hozza a sors – ez nem az én távom, közben néha eszembe jutott, hogy visszasírom a huszonöt kilométert... Másfél körig mentem a többiekkel, utána viszont kezdtem besavasodni, miközben ők akkor erősítettek csak bele igazán – a sprint nem az én világom, az öt kilométer pedig ez. A váltó az más, tudják rólam, hogy ha valaki képes mindent megtenni a csapatért, az én vagyok – a táv második felében már elsősorban a váltó járt a fejemben, hogy azért sem megyek már bele semmibe, hogy ott rendben legyen minden két nap múlva. Az teljesen egyértelmű, hogy a tíz kilométer mellett a váltó a legfontosabb mindannyiunk számára.

Forrás: MÚSZ, Csurka Gergely

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik