LEN: Zalánki, Rasovszky és Fábián is jelölt az év legjobbja díjra

Vágólapra másolva!
2024.02.24. 11:40
Rasovszky Kristófot is jelölték az év legjobbja díjra (Fotó: Getty Images)
A vízilabdázóknál Zalánki Gergő, a nyílt vízi úszóknál Rasovszky Kristóf és Fábián Bettina is jelölt a 2023-as év legjobbja díjra az európai szövetségnél (LEN). A sportolókra a szurkolók is szavazhatnak.

A LEN szombati hírleveléből kiderül, hogy most első alkalommal minden kategóriában – úszásban, műugrásban, műúszásban és nyíltvízi úszásban – öt férfi és öt női jelöltet állítottak.

A végső sorrendek a drukkerek (30 százalék) és a LEN-tagok, valamint a szervezet technikai bizottságának szavazatai (70 százalék) alapján alakulnak ki. Voksolni jövő vasárnap éjfélig lehet a LEN honlapján – mindenki csak egy szavazatot adhat le kategóriánként.

A győzteseket március 25. és április 3. között hirdetik ki.

Zalánki Gergő tavaly világbajnok lett a magyar válogatottal, ráadásul őt választották a torna legjobbjának, emellett az olasz Pro Reccóval Bajnokok Ligáját nyert úgy, hogy a sorozat legértékesebb játékosának járó elismerést is kiérdemelte.

A 10 kilométeren friss vb-aranyérmes, olimpiai második Rasovszky 2023-ban két ezüstérmet szerzett a fukuokai világbajnokságon és összetett világkupa-győztes lett. Fábián Bettina is vb-második volt a váltóval és megnyerte összetettben a nyílt vízi úszók Európa-kupa-sorozatát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik