Rp. gyorskorcsolya: csere a mieinknél – Debrecenben Varnyú Alex futhat

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2021.11.04. 13:36
A kvalifikációs vk-sorozat két versenye után csere történt a magyar rövid pályás gyorskorcsolyacsapatban: a november 18. és 21. közötti debreceni állomáson Varnyú Alex kap lehetőséget Jászapáti Péter helyett.
Varnyú Alex Debrecenben bizonyíthat 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Földi Imre)
Varnyú Alex Debrecenben bizonyíthat A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Földi Imre)

 

Bánhidi Ákos, a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edzője és menedzsere már a az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat felénél, vagyis a hétvégi nagojai vk-viadal után arról beszélt, hogy férfivonalon kényelmi helyzetben vannak: részint azért, mert a férfiváltónk gyakorlatilag megszerezte a kvótát, részint azért, mert egyéniben is jól állunk – és azért is, mert van hová nyúlni: a vk-sorozat első két állomására Liu Shaolin Sándor (FTC), Liu Shaoang (FTC) és Krueger John-Henry (FTC), vagyis a három nagyágyú mellett három fiatal, Nógrádi Bence (FTC), Jászapáti Péter (SZKE) és Tiborcz Dániel (MTK) harcolta ki a csapattagságot.

Lemaradt az utazásról az olimpiai bajnok Burján Csaba (PSN), Varnyú Alex (FTC), Oláh Bence (FTC) és Talabos Attila (MTK) – ők mindaddig, míg a válogatott Kínában és Japánban küzdött a kvótákért, itthon készültek.

A csütörtökön a Gyakorló Jégcsarnokban megtartott sajtóeseményen Bánhidi Ákos bejelentette, hogy a következő vk-viadalon, Debrecenben (november 18–21.) Jászapáti Péter helyére Varnyú Alex került be a csapatba.

„A szeptemberi válogatóversenyt elrontottam. Még csak bosszús sem lehettem, hiszen megvertek, én tehettem róla. Kellett néhány nap pihenő, végiggondoltam mindent, elsősorban azt, min tudok változtatni, már ennek tükrében folytattam az edzéseket. Egyre jobban ment, a kedvem is visszatért – mondta el a Nemzeti Sportnak Varnyú Alex. – Örülök a lehetőségnek, annak még inkább, hogy hazai pályán bizonyíthatok. Teher nincs a vállamon, nem érzek semmiféle nyomást: vettem már részt elég sok nagy versenyen ahhoz, hogy ne gondolkozzak például azon, mi lesz, ha valami nem sikerül Debrecenben. Bizonyítani viszont szeretnék. Persze, foglalkoztat az olimpia is, de nem ez motivál most elsősorban, hanem az, hogy az edzőknek megmutassam, jól döntöttek – nagyon hálás vagyok nekik, hogy lehetőséget adnak nekem.”

A magyar short track válogatott a hét elején hazaérkezett az ázsiai vk-viadalokról, innentől hazai környezetben készül a debreceni világkupaversenyre – jelenleg egyébként a nagyon erős kínai csapattal, amelyik előbb Budapesten, majd a helyszínen hangol a vk-sorozat harmadik állomására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik