Milan: húszmillió euróért megveszik a Valencia középpályását

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.08.04. 13:30
null
Sokoldalú játékos a Milanban (Fotó: AFP)
A Milan húszmillió euróért megveszi a Valencia húszéves, de már 24-szeres amerikai válogatott középpályását, a ghánai, angol és olasz gyökerekkel is rendelkező Yunus Musah-t.



A néha jobbszélsőként is bevetett Musah hatalmas tehetség, a szakértők szerint idénre végképpen kinőtte a Valenciát, amely az előző idényben majdnem kiesett az élvonalból, és az anyagi csőd is fenyegeti.

Musah az Arsenal neveltje, volt angol U-válogatott, az előző idényben 37 mérkőzésen szerepelt, összesen öt poszton, korábban volt jobb- és balhátvéd, sőt összesen 18 alkalommal bal oldali középpályás, és 10 alkalommal karmester is.

A spanyol sajtó szerint edzője, Rubén Baraja nem számolt vele, bár a valenciai ikonnak egyébként sem lehetett sok beleszólása a transzferbe: a 2020-as nagy eladások (Ferran Torres, Rodrigo Moreno, Geoffrey Kondogbia, Francis Coquelin) után távozott Kévin Gameiro, Li Kang In, Carlos Soler, Maxi Gómez, Jasper Cillessen, Gyenisz Cserisev és most nyáron Edinson Cavani is, ezzel 100 millióval kisebb lett a bérkeret.

A Bayern München alkuszik Giorgi Mamardasvili kapusra, de távozhat Samu Castillejo és Uros Racsics is, viszont úgy tűnik, a három legértékesebb mezőnyjátékos, José Gaya, André Almeida és Hugo Guillamón marad.

Musahért még egymillió eurós bónuszban bízhat a Valencia, a játékos éves bére 1.7 millió euró lesz, nettóban.

Musah pénteken átesik az orvosi vizsgálatokon


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik