Newcastle is tud olyat, mint a Barcelona

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.03.07. 17:03
Tegnapi napon Alan Pardew beszámolt arról a tervükről, ami alapján feltöltik a csapat utánpótlását helyi, Newcastle-ből vagy környékéről...

Tegnapi napon Alan Pardew beszámolt arról a tervükről, ami alapján feltöltik a csapat utánpótlását helyi, Newcastle-ből vagy környékéről származó tehetségekkel.

Nagy sikereket ért el az elmúlt néhány évben a játékosmegfigyelők főnöke Graham Carr Franciaországban. Ezt a munkát kell folytatni, de a hangsúlyt most Newcastle-re és környékére akarják helyezni.

Úgy érzik, hogy két helyi fiatalt veszített el a csapat az egyik a newcastle-i születésű Louise Laing, aki aláírt a Sunderlandbe és a Killingworth-i születésű Jack Colback, aki ugyancsak a Sunderland csapatában játszik 10 éves kora óta, és a hétvégén becserélték őt a második feléidőben a Tyne-Wear derbin, ami egy újabb döfés volt a Newcastle szurkolók szívébe.

Így Shola Ameobi és Colback volt a két helyi srác, aki játszott a Tyne-Wear derbin. Ekkora múltra visszatekintő csapatoknál ez elfogadhatatlan.

Ala Pardew nyilatkozata:

"Nem szeretnék több játékost igazolni Franciaországból, vagy Németországból. Helyi arcokat szeretnék a csapathoz igazolni, mondjuk a Hartlepoolból, vagy az Akadémiáról szeretnék felhozni ilyen játékosokat. Az, hogy igazi Georgdie-k játszhatnak a derbin az egy igen komoly tényező. Shola nélkül nem lett volna a kezdőnkben olyan játékos, aki szenvedélyesen játszott volna a meccsen. Az, hogy Shola betalált csak megerősíti azt, amiről most beszélek. Ezért kell a környékbeli játékosok feltérképezésére nagy erőt fordítani, és az első csapatban is bevethető játékosokat találni."

Alan beszélt még arról a befektetésről, amit Mike Ashley szorgalmazott, ugyanis a klub vezetői is szeretnének több helyi játékost a csapatban tudni. Ennek érdekében néhány hónapja 15 millió fontos beruházást hajtott végre az utánpótlás akadémián. Tizenkettő utánpótlás korú játékost fognak elengedni a nyáron és rengeteg helyi tehetséget szeretnének a csapathoz igazolni.

Sajnos az előbb említett nem helyi fiatalok elengedési hullámának egyik résztvevője lehet Kádár Tamás, hiszen szerződése most nyáron jár le, és nem hallani arról, hogy folynak-e a tárgyalások a szerződésének meghosszabbításáról. Természetesen mindenki nagyon örülne, ha Tamásnak kínálnának egy új szerződést és maradhatna a csapatnál. Ehhez viszont olyan teljesítményre lenne szükség, ami felkelti Alan Pardew és a többi edző figyelmét, és potenciális első csapat tagságot jelentő potenciált látnának meg benne.

Sajnos ez a helyi fiatalokat az első csapatba program sem segít Tamásnak, abban, hogy közelebb kerüljön az első csapathoz.

A Newcastle Utd. így Angliában folytatja a játékosmegfigyeléseket különösen a város környékére fókuszálva. Viszont itt a környék fiataljainak feltérképezésében egy igen erős ellenféllel kell szembenézni, ugyanis a Sunderland ezt a tevékenységet már évek óta folytatja, így szerezhetett newcastle-i illetőségű fiatalokat. Tehát az ellenséges hangulat nem csak a focipályán lesz majd tapasztalható, hanem a játékosigazolási politikában is. Nagyon nagy harcok lehetnek bizonyos játékosokért. Ebben a harcban az szólhat a Newcastle mellett, hogy ha a csapat folyamatosan jobban teljesít, mint a Sunderland, akkor a fiatalok szívesebben igazolnak olyan helyre, ahol magasabb szinten játszhatnak.

Nem azt akarja mondani Pardew mester, hogy soha többé nem akarnak igazolni Franciaországból, Németországból vagy Dél-Amerikából, mert ott már jól kialakított megfigyelő rendszer van, akik folyamatosan jelentenek és fedeznek fel tehetségeket, de itt az ideje az angol fiatalok térhódításának.

Jó azért látni, hogy a klub vezetői hosszútávon gondolkoznak, és megalapozzák a jövő Newcastle Utd-ját. Ezek a beruházások azok, amit a szurkolók is szívesen látnak, hiszen olyan egyéniségek kerülhetnek ki, mind Andy Carroll. Belátták, hogy ha a barcelonai mintát megpróbálják átvenni, akkor előbb-utóbb kikerülnek hasonló játékosok az akadémiákról.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik