Európai kézilabdaligák: Lakatos Rita nyolc gólt lőtt

MTI/ P. K.MTI/ P. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.11. 22:53
Lakatos Rita (10) nyolc gólja is kevés volt a BSV Sachsen Zwickau győzelméhez (Fotó: facebook.com/bsvzwickau, archív)
A külföldön szereplő magyar női kézilabdások közül szombaton a BSV Sachsen Zwickau ban játszó Lakatos Rita volt a legeredményesebb nyolc góllal.


A BSV Sachsen Zwickau hazai pályán Lakatos Rita nyolc és Szabó Laura három találata ellenére 34–32-re kikapott a Buxtehuder SV-tól a német női kézilabda-bajnokság szombati játéknapján. A Bundesliga honlapja szerint az irányító Lakatos csak egy lövést hibázott és ő volt a mezőny legeredményesebb játékosa, a beálló pedig négy kísérletből szerezte három találatát.
   
A címvédő és listavezető SG BBM Bietigheim otthon 3827-re nyert a VfL Oldenburg ellen. A Bajnokok Ligája-elődöntős hazaiaknál Háfra Noémi kettő, Faluvégi Dorottya egy gólt lőtt.
  
 Suba Sára hét védéssel járult hozzá az SV Union Halle-Neustadt pontszerzéséhez, csapata ugyanis otthon 2828-as döntetlent játszott a Borussia Dortmunddal.
   
A Német Kupa-győztes TuS Metzingen házigazdaként 30-29-re kikapott a HSG Bensheim/Auerbachtól, a hazaiaknál Woth Viktória kétszer talált be. A Metzingen a hatodik, a Zwickau a tizedik, a Halle-Neustadt a 11. helyen áll a tabellán.
   
Ogonovszky Eszter két góllal járult hozzá a címvédő DHK Baník Most 25-20-as győzelméhez a Házená Kynzvart otthonában a cseh női bajnokság döntőjének első mérkőzésén.
   
A szlovák női bajnokságban a címvédő Dunaszerdahely 28-25-re győzött Vágsellyén, Bízik Réka és Juhos Kata hatszor, Hornyák Bernadett és Erika Rajnohová négyszer talált be a vendégektől.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik