Szezon visszatekintés 2. rész: Ősz

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.05.28. 09:05
Augusztusban elkezdődött a 2014/2015-ös bajnokság, de nem pont úgy, ahogyan vártuk. Összességében nem sikerült rosszul a felkészülési időszak...

Augusztusban elkezdődött a 2014/2015-ös bajnokság, de nem pont úgy, ahogyan vártuk. Összességében nem sikerült rosszul a felkészülési időszak, és úgy tűnt az új fiúk szépen beilleszkedtek a csapatba. Persze ettől még a címvédő Manchester City elleni nyitómeccsen a pontszerzés is bravúrnak számított volna. Nem sikerült, de a nagyobb baj az volt, hogy egész augusztusban csak egy sovány Ligakupameccsen elért győzelmet tudott felmutatni a Pardew-csapat.

Daryl Janmaat megszerzi a szezon első newcastle-i gólját

A mutatott játékkal még nem is lett volna baj, ebben a szakaszban inkább pechesek voltak a fiúk. Utolsó pillanatban elrontott ziccer a Villa ellen, vagy a 95. percben bekapott gól a Palace ellen. Siem De Jong pedig a második bajnokiján megsérült, és 5 hónapra kidőlt.

Augusztus

Newcastle - Manchester City 2:0

Aston Villa - Newcastle 0:0

Gillingham - Newcastle 0:1 (G: Egan - öngól) - Ligakupa

Newcastle - Crystal Palace 3:3 (G: Janmaat, Aarons, Williamson)

Nem jött össze tehát az első győzelem augusztusban, ami miatt egyre felerősödtek a kritikus hangok, és akkor még nem is tudtuk, hogy nem fog összejönni szeptemberben sem. A hónap azonban az eredmények (illetve az eredménytelenség) helyett egy sokkal komolyabb dologról szólt. Ekkor hozták nyilvánosságra, hogy Jonas Gutierrez hererákban szenved. A középpályás egy TV interjúban beszélt a betegségéről. Megdöbbentő volt látni Jonas-t a védjegyévé vált hajkorona nélkül. Ekkorra már túl volt a műtéten és a kemoterápiás kezeléseken, viszont még várni kellett, hogy kiderüljön, sikeres volt-e a harc a betegséggel.

A csapatnak erőt adott, hogy társukért küldhettek, de csak nem akart összejönni az az első bajnoki győzelem.

Szeptember

Southampton - Newcastle 4:0

Newcastle - Hull City 2:2 (G: Cissé 2)

Crystal Palace - Newcastle 2:2, hossz. után 2:3 (G: Riviére 2, Dummett) - Ligakupa

Stoke City - Newcastle 1:0

Pardew megkapta a szokásos (jogos) kritikákat, miszerint nagyon nehéz volt felfedezni, hogy mit akar játszani a csapat. Az már látszott, hogy Riviére a bajnokikon súlytalan, Cabella és Ayozé pedig hiába ügyes, a földbe döngölik őket. Többször felvetődött bennem, hogy ők ketten ha egy TOP 4-es csapat játékosai, akkor kb. 3-3 tizenegyest biztosan összehoznak egy szezon alatt. Newcastle-ben nem. Itt letarolták őket simán. Az egész szezonban egyébként egyetlen büntetőt kapott a Newcastle, 0:3-nál a Manchester United ellen az utolsó percekben.

Végül aztán csak sikerült kiszenvedni egy győzelmet a Liecester ellen, amitől felszabadultak a fiúk. De úgy Isten igazából!

Október

Swansea - Newcastle 2:2 (G: Cissé 2)

Newcastle - Leicester 1:0 (G: Obertan)

Tottenham - Newcastle 1:2 (G: Ameobi, Ayozé)

Manchester City - Newcastle 0:2 (G: Aarons, Sissoko) - Ligakupa

Végre beindult a szekér, ráadásul a két igazán nehéz ellenféllel szemben sikerült nyerni, ami fontos volt a folytatás szempontjából. Alan Pardew helyett mégis Sam Allerdyce lett a hónap managere, mivel a Kalapácsosok a negyedik hely környékén tanyáztak. Meglepően jól teljesített a Southampton is. A sorsolásunkat elnézve egyértelmű volt, hogy a Novembert meg kell húzni, mert az év utolsó hónapja nagyon nehéz lesz.

A hónap hőse Ayoze Perez volt, a WBA elleni sarkazós gólja nálam a szezon egyik legszebb találata. A hónap managere pedig Alan Pardew lett még akkor is, ha a végére becsúszott egy vereség.

November

Newcastle - Liverpool 1:0 (G: Ayozé)

West Brom - Newcastle 0:2 (G: Ayozé, Coloccini)

Newcastle - QPR 1:0 (G: Sissoko)

West Ham - Newcastle 1:0

Jöhetett az év utolsó hónapja, ami a Boxing Day őrület mellett még egy plusz meccset tartogatott a Ligakupában, ahonnan általában ilyenkorra már ki szoktunk esni. Most azonban még versenyben voltunk, így fordulhatott elő, hogy 11 nap alatt három londoni nagycsapattal is meccselni kellett.

A legnagyobb bravúr egyértelműen a Chelsea legyőzése volt, aki összesen 3 vereséggel zárták ezt a kiírást. Az elsőt a Newcastle ellen szenvedték el. Nagyon vegyes hónap volt az utolsó, mert hiába volt két bravúr győzelem, mellette fájó vereségeket is elszenvedtünk.

December

Burnley - Newcastle 1:1 (Cissé)

Newcastle - Chelsea 2:1 (Cissé 2)

Arsenal - Newcastle 4:1 (Ayozé)

Tottenham - Newcastle 0:4 - Ligakupa

Newcastle - Sunderland 0:1

Manchester United - Newcastle 3:1 (Cissé)

Newcastle United - Everton 3:2 (Cissé, Ayozé, Colback)

Az év utolsó mérkőzésén Cissé kiosztott egy gyomrost az Everton-os Sheamus Coleman-nek, ezért utólag eltiltották. Ez nem volt jó hír, elnézve, hogy milyen mennyiségben lőtte a gólokat.

Egy nappal az Everton elleni győzelem után megjelentek a sajtóban olyan hírek, hogy Alan Pardew a Crystal Palace-hoz távozik. Az októberi-novemberi feltámadás ellenére a szurkolók többsége örült a hírnek. Megérett már a helyzet egy váltásra, és látszódott, hogy egy új manager nagy lendületet adhat a csapatnak.

Na ez nem történt meg...

A harmadik részben jön a botrányos tavasz, Carver módra...

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik