(Szarka)lábjegyzet: Ítéletre várva - nyilatkozatok

Vágólapra másolva!
2015.03.06. 10:03
A tegnapi nap folyamán - ahogyan az várható volt - az angol szövetség vizsgálatot indított Johnny Evans és Papiss Cissé köpködése kapcsán....

A tegnapi nap folyamán - ahogyan az várható volt - az angol szövetség vizsgálatot indított Johnny Evans és Papiss Cissé köpködése kapcsán. Valószínűleg pár napon belül meg is születik a döntés, amivel kapcsolatban igazából csak annyi a kérdés, hogy hány meccsre tiltják el a két sportszerűtlen játékost.az angol szövetség vizsgálatot indított Johnny Evans és Papiss Cissé köpködése kapcsán. Valószínűleg pár napon belül meg is születik a döntés, amivel kapcsolatban igazából csak annyi a kérdés, hogy hány meccsre tiltják el a két sportszerűtlen játékost.

A felek azóta már megszólaltak, és amíg a Newcastle részéről a játékos és a vezetőség is elismeri a "bűnöket", addig a Manchester United részéről egyelőre elutasítják a vádakat. A lényeg persze nem a sajtónak tett nyilatkozat lesz, hanem hogy a bizottsági meghallgatáson ki mit mond a jegyzőkönyvbe.

Papiss Cissé a Klub hivatalos honlapján megjelent tegnapi közleményében az alábbiakat mondta:

"Sok embernek tartozom bocsánatkéréssel. Először is a csapattársaimnak és a szurkolóinknak, másodszor Jonny Evans-nak, harmadszor pedig minden focirajongónak, aki látta az esetet köztem és Jonny között.

"Rosszul reagáltam. Néha nehéz, hogy ne reagáljunk, különösen a pillanat hevében. Mindig nagyon igyekeztem, hogy pozitív példát mutassak, különösen a fiatal szurkolóknak és tegnap pont őket hagytam cserben.

"Remélem, hogy a gyerekek akik ezen a hétvégén fociznak akár egy klubban, akár az iskolában, jobban tudják kezelni azokat a helyzeteket amikor dühösek. Talán ha látják, hogy ez az eset milyen problémát most okoz nekem és a csapatnak, nem másolják a hibámat, hanem tanulnak belőle. "

Lee Charnley igazgató pedig az alábbiakat mondta:

"Mi mindannyian és Papiss is egyetértünk abban, hogy ez a fajta viselkedés nem elfogadható.

"Az életben ha valamit rosszul csinálunk, akkor előre kell nézni, beismerni a hibákat és elfogadni a büntetést. Papiss is így tett ma reggel, amikor teljeskörűen és őszintén bocsánatot kért még azelőtt, hogy az FA vizsgálatról értesítést kapott volna.


"Ez olyasvalami volt, amit fontosnak tartott, és mi teljes mértékben támogattuk őt abban, hogy gyorsan jelezze, elismeri a vádakat.

"Papiss-ról köztudott, hogy a régióban sok iskolával, közösségi csoporttal és junior labdarúgó csapattal kapcsolatos eseményen jelenik meg, részt vállalva a Newcastle United Alapítvány munkájából.

"Ő ma este jelezte felénk, hogy az eltiltása alatt még inkább szeretne részt venni az ilyen irányú tevékenységekben.


"Ő különösen nagy előszeretettel alkalmazza a példakép mivoltából adódó lehetőségeit, hogy ösztönözze a fiatal és befolyásolható szurkolókat, hogy sportoljanak, tanuljanak, valamint hogy mennyire fontos a fair play és a viselkedés."

A Newcastle részéről tehát abszolút az elvárható reakciókat kapta a nép, na nem mintha ez meghatná az FA fegyelmi bizottságát. Az alábbi kép miatt (amikor is Cissé Seamus Coleman-t lekönyökölte, amiért utólag 3 meccses eltiltást kapott) a szenegáli csatár visszaesőnek számít, így reálisan 7 meccses eltiltás vár rá.

A Manchester United részéről Louis Van Gaal szerint Johnny "nem olyan srác, aki ilyet csinál, valószínűleg a földre köpött" és maga az érintett is (tegnap még) ezt mondta:

"Miután felébredtem ma reggel sokkolt, hogy a média mitől hangos a tegnap esti meccs kapcsán. Szeretném világossá tenni, hogy én nem köptem le Papiss Cisse-t.

"A mérkőzés közben beszéltem
Papiss Cisse-vel erről az esetről, a televíziós felvételeket nézve egyértelmű a reakcióm, és teljesen meglepett minden olyan feltételezés, hogy a köpködtem.

"Leköpni valakit az nem az én karakterem, vagy a természetem, és nem is olyan valami, amit valaha is csináltam, vagy valaha is csinálnék. És persze nem olyan valami, amit tegnap csináltam."

A felvételeket mind láttuk, elég egyértelmű az eset, és mindkét játékosnak jár az eltiltás. Cissé-nek a több, mert visszaeső, de a 3 meccs Evans-nak is reális lenne.

Végül pedig egy kis okfejtés arra nézve, hogy mire számíthatunk, ha Cissé-t tényleg 7 meccsre elmeszelik. Nos, Carver szerint Emanuel Riviere gólképtelenségének oka a játékos fejében van, nem pedig a lábában, és ebben lehet is valami. Szerencsétlen eddig két 11-est hozott össze, de csak elméletben, mert a Southamton elleni, kézzel blokkolt lövésére, és a Smallingtól bekapott rúgásra sem ítéltek büntetőt. Pedig valószínűleg lélektani okokból legalább az egyiket ő maga rúghatta volna. Emellett szerdán egy ziccerben egyszerűen elesett, a másikban meg De Gea bravúrral védte a lövését. Riviere melett természetesen Ayoze Perez és Adam Armstrong is bevetésre vár, de még azt is el tudom képzelni, hogy a szurkolók által csak "eltűntnek nyilvánított" Facundo Ferreyra is előkerül a tavaszi meccsekre. A fiatal argentin csatár a felkészülési meccseken kívül egy-két tartalék bajnokin lépett pályára. Az első csapattal edz, és bár állítólag a hátával vannak problémák, hivatalosan nem sérült. Egy próbát igazán megérne.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik