(Szarka)lábjegyzet: Február 4. - A dicsőség napja

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.02.05. 08:02
A tegnapi a Newcastle szurkolók számára több szempontból is kellemes nap volt. Két olyan eseményre is sor került, amire büszkék lehetünk, ráadásul...

A tegnapi a Newcastle szurkolók számára több szempontból is kellemes nap volt. Két olyan eseményre is sor került, amire büszkék lehetünk, ráadásul egy dicsőséges esemény évfordulóját is ünnepelhettük.

Az események pedig, a fenti képek sorrendjében: 2006. február 4-én Alan Shearer megszerezte 201. gólját a Newcastle színeiben (2:0 a Portsmouth ellen), és ezzel átadta Jackie Milburn rekordját a múltnak. A múlt után jöjjön a jelen. Remy Cabella lett az ESPN internetes szavazásán Január hónap játékosa, megelőzve Lionel Messi-t és Diego Costa-t. Végül pedig a jövő. Az FA Youth Cup tegnapi mérkőzésén: Sunderland - Newcastle 0:0 (11-esekkel 1:3)

Kezdjük Shearer "Papával". Big Al-t nem kell bemutatni, mindannyian fel tudjuk idézni a góljait, a védjegyévé váló jobb kezét felemelős gólörömét. Tegnap volt 9 éve, hogy klubtörténelmet írt, lássuk is hogy hogyan.

Azért az a Shola Ameobi gólpassz rendben volt... A helyszínen 51.627 néző tombolt, amikor Charles N'Zogbia vezető gólja után Shearer is betalált. Szerintem még az országot hosszában átutazó Pompey szurkolók is állva tapsolták meg a legendát.

Jöjjön Remy Cabella! Tegnap a jelen csapatának egyik alapembere az ESPN-nél a hónap játékosa lett. A Facebook-on több, Newcastle szurkolói közösségen is megjelent a link, ahol lehetett szavazni rá. Amikor én klikkeltem, még bőven Messi vezetett, de aztán fordult a kocka. Nyilván a szakma elismerése mérvadóbb, de azért biztos jót tesz a tavalyi formáját még kereső (bár lassan talán megtaláló) Cabella-nak az elismerés. A szurkolók mindenesetre szeretik, dala is van már, amit énekelnek neki a meccsek alatt:

Akiknek nem lenne ismerős, hogy melyik "fantasztikus" sláger átirata ez, azoknak itt az eredeti is:

Remélhetőleg Remy barátunknak az utóbbi fordulókban tapasztalt teljesítmény javulása nem torpan meg, és a Stoke ellen is jó játékot produkál.

Végül pedig a jövő csapata. Tegnap a Stadium of Light-ban csapott össze a Newcastle és a Sunderland az FA Youth Cup nyolcaddöntőjében. A rendes játékidő nem hozott gólt, így büntetőkkel kellett dönteni. A 11-es párbajt Adam Armstrong csapatkapitány és a két büntetőt hárító Freddie Woodman vezérletével 3:1-re nyertük a kilátogató 200 geordie legnagyobb örömére. A teljes nézőszám 1.743 volt.

Az említett két úriemberen kívül egy további ismert(ebb) név szerepelt a csapatban, a múlt héten profi szerződést kapó szélső, Callum Roberts. Ők a jövő, és jó lenne azt látni, hogy legalább 3-an, 4-en eljutnak az első csapatig, és a PL-ben is pályára léphetnek.

Ezek voltak a tegnapi események röviden, végre csupa pozitív dologról lehetett írni.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik