Kékszalag: két órával elhalasztották a versenyrajtot

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.05. 15:39
null
A tervezetthez képest két órával később kezdődik a Kékszalag rajtja (Fotó: Veszprém Megyei Napló/Nagy Lajos)
Címkék
A versenyvezető és a versenykoordinációs központ a várható időjárási helyzetre való tekintettel az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj rajtját július 6-án 11 órára halasztja – áll a kekszalag.reblog.hu oldalon.

 

Az intézkedésre azért volt szükség, mert az erős szélben este, éjszaka és hajnalban érkező hajók biztonságos kikötése – a kikötői infrastruktúrák szűkössége miatt – nem biztosítható optimálisan. Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a várható vihar miatt előfordulhat a verseny rajtjának halasztása.

A kezdés így csütörtökön 11 órakor lesz a balatonfüredi móló előtt, ahonnan az indulóknak 48 óra alatt kell teljesíteniük a tó körüli 155 kilométeres távot. Az idei Kékszalagra körülbelül 600 nevezést várnak – tette hozzá.

Az eredeti tervek szerint az első nap, azaz a leggyorsabbak küzdelmeiről folyamatos élő közvetítésben számolt volna be az M4Sport, de a hajozas.hu szaklap információi szerint mégsem lesz közvetítés. A verseny végig követhető a kekszalag.reblog.hu folyamatosan frissülő hírfolyama, illetve a hunsail.hu, amely összefoglalókkal is jelentkezik. A Kékszalag eseményeit ITT, és a verseny hivatalos Facebook-oldalán is figyelheti.

Az internetes nyomkövetés – ingyenes regisztráció után – ITT érhető el!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik