Vitorlázás: Érdi Mária szerint az nyeri az olimpiát, aki tisztán tud gondolkodni

Vágólapra másolva!
2024.04.30. 14:48
Sailing - Olympics: Day 7
Érdi Mária szerint a tiszta fej döntő lesz Párizsban (Fotó: Getty Images)
Világ- és Európa-bajnokként, a világranglista éllovasaként várhatja a párizsi olimpiát a vitorlázó Érdi Mária, aki szerint az nyer aranyérmet az ötkarikás játékokon, aki tisztán tud gondolkodni.

„Úgy tekintek ezekre az eredményekre, hogy még fel sem fogtam talán annyira, mert volt egy nap, amikor tényleg nagyon elérhetetlen dolognak tűnt ez számomra” – mondta a 26 éves hajós (ILCA 6) a Kossuth Rádiónak.

A tavaly az év sportolójának választott Érdi Mária hangsúlyozta, nagyon-nagyon reméli, hogy összejön az érem Marseille-ben, ahol a vitorlás versenyeket rendezik, de ezt nem szabad készpénznek venni.

„Olimpiai szinten a döntéseinken múlik, ki lesz a győztes, mert mindenki gyors, mindenki fitt, azon múlik, hol rajtol el az ember, mikor fordul meg, melyik oldalát választja a pályának, hogyan helyezkedik taktikailag a többiekhez képest” – nyilatkozott az MVM SE vitorlázója. Hozzátette, az fogja megnyerni az olimpiát, aki nagyon magabiztosan tud odaállni a rajtvonalra és tisztán tud gondolkodni. Kiemelte, a hátralévő három hónapban neki is az a célja, hogy a „fejem rendben maradjon.”

A magyar vitorlázók eddig két érmet nyertek olimpián, a Detre-fivérek (Repülőhollandi) az 1980-as moszkvai játékokon a dobogó harmadik fokára állhattak fel, Tokióban pedig Berecz Zsombor (Finndingi) ezüstöt szerzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik