Kékszalag: rekordidővel ért célba a Principessa

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.07.06. 20:31
null
A Principessa (Fotó: Szabó Miklós)
Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon leggyorsabb egytestű hajóként ért célba az Oroszlán Péter kormányozta Principessa, új rekorddal – írta meg a kekszalag.reblog.hu.

 

Legjobb egytestű hajóként, még világosban, 19 óra 59 perckor a Principessa Libera futott be a füredi célba, megjavítva ezzel a Raffica 2014-es 9 óra 56 perc 46 másodperces egytestű rekordját. Az új csúcs 8 óra 59 perc 00 másodperc.

A kormányos Oroszlán Péter, míg a népes legénység tagjai: Báthori Zsigmond, Bárdos Mihály, Csüllög Zsolt, Baráth Gábor, Mónus Gyula András, Sarina Róbert, Almási Zsombor, Maros Gergely, Tóth Elizabet Virág, Bogdán Gergely, Balogh Attila Zsombor, Somi Imre, Nagy Mátyás, Németh Péter, Kis-Kapin Károly.

A nagy ellenfél, a Raffica Balatonkenese előtt egy erősebb befújásban felborult, és saját erőből nem tudták felállítani, ezzel ők kiestek a versenyből.

További hír, hogy este fél nyolcig 120 hajó áthaladását jegyezték föl a keszthelyi bójánál. A 120. az osztrák bejegyzésű Lago Out 18 volt.

Ami pedig az időjárást illeti, a mérsékelődő (10-20 km/h), többnyire északias szelet estig elsősorban a Balaton keleti részén még élénk (30-35 km/h) lökések kísérhetik. Éjszaka alapvetően megmarad az északias áramlás, amely befújásos területeken (pl. Szigligeti-öböl) megélénkülhet (25-35 km/h), azonban számolni lehet gyenge szeles területekkel is.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik