Kékszalag: beért az utolsó hajó is, véget ért a 2023-as verseny

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.07. 17:36
null
Minden egység célba ért az 55. Kékszalagon (Fotó: Szabó Miklós)
A kekszalag.reblog beszámolója alapján áthaladt a célvonalon az utolsó hajó is az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. A hagyományok szerint így a Soleil legénysége koccinthat a győztes Fifty-fifty tagjaival.

 

Péntek délután a Soleil haladt át utolsóként a balatonfüredi célvonalon az 55. Kékszalagon, így véget ért a 2023-as vitorlásverseny.

Csütörtök délelőtt 11 órakor, napfényes időben indult el 515 hajó a Kékszalagon, a Soleil pénteken délután, fél öt után nem sokkal ért célba, a fedélzetén Juhász László kormányossal, Krasznai Imrével és Szigeti Istvánnal.

A 31 óra vitorlázás után befutó hajót a célban a győztes, Fifty-Fifty legénysége a hagyományokhoz hűen pezsgővel köszöntötte.

Az a Fifty-Fifty, amely több mint két órával megdöntötte korábbi csúcsát és 5 óra 3 perc 56 másodperccel védte meg címét. Józsa Márton kormányos a győzelem után már következő célt tűzte ki, szerinte egysége akár négy és fél óra alatt is teljesítheti a távot. A Fifty-Fifty az abszolút győzelem után a leggyorsabb katamaránok fix, egyenes pályán zajlósebességmérő versenyét is behúzta.

55. KÉKSZALAG RAIFFEISEN NAGYDÍJ     
Végeredmény
1. MLS Raiffeisen Fifty-Fifty
(kormányos: Józsa Márton, legénység: Goszleth Marcell, Német Áron, Adorján Csaba, Józsa-Kovács Attila, Erőss Loránd, Bagyó Áron)
2. RSM (k.: Vándor Róbert, l.: Kalocsai Zsolt, Lange Péter, Bali István, Fekete András, Margitics Botond)
3. Prospex-Delta Sailing Team (k.: Kaiser Kristóf, l.: Rauschenberger Miklós, Munka Márton, Szigeti Stacey Dániel, Haidekker Elemér Péter, Dávid Dániel Dávid, Weidinger György)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik