Vívás: fővárosi fölény az ob csapatversenyein

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2022.12.18. 17:35
Szombaton a hat egyéni bajnokot három budapesti és három vidéki klub adta a magyar bajnokságon, a vasárnapi csapatversenyeken viszont a fővárosi klubok öt elsőséget is begyűjtöttek.
A BHSE párbajtőrben győztes csapata (Fotó: Dömötör Csaba) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!
A BHSE párbajtőrben győztes csapata (Fotó: Dömötör Csaba) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!

 

Rögtön nagy meglepetéssel indult a magyar bajnokság zárónapja a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, hiszen a szombaton egyéni aranyérmet szerző Bányai Zsomborral, a párbajtőr-válogatott alapembereinek számító Koch Mátéval és Nagy Dáviddal felálló címvédő Vasas SC a nyolcaddöntőben kikapott a Honvéd Szondi SE-től.

A nagy rivális BHSE gárdája persze erre nem figyelt, sokkal inkább igyekezett rendezni a sorait azok után, hogy Siklósi Gergely betegség miatt nem indulhatott az ob-n.

Ott volt viszont a csapatban, és újra remekül vívott Rédli András, aki a szombati egyéni bronz után vasárnap aranyat ünnepelhetett.

„Júniusban végigcsináltam egy kemény alapozást, aztán megszületett a második gyermekem, sajnos a feleségem nem jó helyre kapta az érzéstelenítőt, és azóta sincs teljesen rendben, úgyhogy érthető módon a családomra figyelek leginkább. Húsz hónapos a kisfiam, és most már kettő a kislányom, egyébként sem lennének tehát könnyűek a hétköznapok, de így még kevésbé azok. Én komolyan gondolom a vívást, a következő másfél évben komolyan is fogom venni. Ha a családi körülményeim ezt engedik” – mondta el Rédli András.

Női párbajtőrben a csapatversenyre az OMS-Tatától Kun Annát „leigazoló” TSC egyetlen tussal verte a BHSE együttesét.

Ez az „igazoljunk valakit a csapatversenyre” egyébként egyre divatosabbá válik a honi vívásban, például az MTK, amely férfi kardban már a Szatmári András, Péch Miklós, Kovács István trió miatt sem számít gyengének, ezen a napon a soraiban tudta az egyéni bronzérmes honvédos Horváth Gergőt – és nyert is.

A női kardozók között is akadt vándorlás, hiszen a Debreceni EAC a honvédos Keszei Kirával, aki szombaton szintén bronzérmet szerzett egyéniben, majdnem meglepte a címvédő Vasas SC-t, ám a bravúr végül elmaradt.

Női tőrben a Törekvés SE győzött, akárcsak a nap utolsó döntőjében, férfi tőrben.

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK
Csapatverseny. Kard. Férfiak. A 3. helyért:
Vasas SC–KVSE 45:30. Döntő: MTK–MATE-GEAC 45:28. Országos bajnok: MTK (Horváth Gergely, Kovács István, Péch Miklós, Szatmári András), 2. MATE-GEAC (Gémesi Cs., Gémesi H., Kiss B. Morvai), 3. Vasas SC (Bíró H., Nagy M., Rabb, Vigh). Nők. A 3. helyért: BVSC-Zugló–KVSE 45:35. Döntő: Vasas SC–Debreceni EAC 45:41. Ob: Vasas SC (Bognár Liza, Katona Renáta, Spiesz Anna, Záhonyi Petra), 2. Debreceni EAC (Battai, Keszei, Kónya, Simon), 3. BVSC-Zugló (Buitenhuis, Pusztai, Szűcs, Tóth N.). Párbajtőr. Férfiak. A 3. helyért: Vasas SC 2–Honvéd Szondi SE 45:36. Döntő: BHSE–BVSC-Zugló 39:32. Ob: BHSE (Berta Dániel, Keszthelyi Zsombor, Pelle Domonkos, Rédli András), 2. BVSC-Zugló (Andrásfi, Kolczonay, Osman-Touson, Vuorinen), 3. Vasas SC 2 (Csabai, Fenyvesi, Hamilton-Meike, Kulcsár). Nők. A 3. helyért: BVSC-Zugló–AVA 45:26. Döntő: TSC–BHSE 45:44. Ob: TSC (Büki Lili, Gnám Tamara, Kun Anna), 2. BHSE (Kálmány, Muhari, Szilárd, Tóth J.), 3. Borsody, Dékány, Turcsák, Zs. Tóth). Tőr. Férfiak. A 3. helyért: Ludovika–BHSE 45:36. Döntő: Törekvés SE–FTC 45:17. Ob: Törekvés SE (Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Korom Erik, Tóth Gergely), 2. FTC (Gergely, Horváth K., Skorka, Szemes), 3. Ludovika (Bagdány, Bálint, Budaházy, Mihályi). Nők. A 3. helyért: Törekvés SE 2–Ludovika 45:41. Döntő: Törekvés SE–BHSE 45:31. Ob: Törekvés SE (Kollár Anna, Kreiss Fanni, Mesteri Viktória, Pásztor Flóra), 2. BHSE (Kondricz, Kovács R., Lupkovics, Wolf), 3. Törekvés SE 2 (Marosi, Nekifor, Szekeres, Szurmai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik