Vívás: Battai és Rabb nyerte meg az MK-fordulót

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.04.20. 16:02
Battai Sugár Katinka (Fotó: hunfencing.hu)
Az esélyesek közül kerültek ki a győztesek: Battai Sugár Katinka és Rabb Krisztián nyerte meg a kardozók szigetszentmiklósi válogatóversenyét.

 

A kardozók szombaton Szigetszentmiklósra költöztek – a nőknél Márton Anna kivételével minden világbajnokunk, a férfiaknál viszont egyetlen vb-aranyérmesünk sem lépett pástra a soros Magyar Kupa-fordulóban.

Az lett volna a meglepő, ha nem a négy világbajnok jut be a legjobb négy közé: a hölgyek viadalán nem történt csoda, Katona Renáta Szűcs Lucával, Battai Sugár pedig Pusztai Lizával vívta az elődöntőt, azaz Battai csak vívta volna, mert Pusztai visszalépett a további küzdelmektől. Katona legyőzte Szűcsöt, a döntőben pedig Battai 15:10-re megverte Katonát, így a debreceniek kiválósága végzett az első helyen.

A férfiaknál a legjobbak tehát hiányoztak, így a végső győzelemre a legnagyobb eséllyel Rabb Krisztián és Iliász Nikolász pályázott – utóbbi megbotlott a nyolcaddöntős küszöbön, előbbi azonban nem hibázott, és nyert.

MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ, SZIGETSZENTMIKLÓS
Kard. Férfiak: 1. Rabb Krisztián (Vasas SC), 2. Péch Miklós (MTK), 3. Kossuth Bálint (UTE) és Shlomo David Frumgarzts (izraeli). Nők: 1. Battai Sugár Katinka (DEAC), 2. Katona Renáta (Vasas SC), 3. Pusztai Liza és Szűcs Luca (mindketten BVSC-Zugló)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik