Vívás: Siklósi Gergely már a 64 között búcsúzott az ob-n

Vágólapra másolva!
2021.12.17. 18:15
A vívó országos bajnokság első napja egy korai búcsút is hozott magával: olimpiai ezüstérmes párbajtőrözőnk, Siklósi Gergely nem jutott be a legjobb 32 közé.  
Siklósi Gergelynek nem úgy sikerült az ob, ahogyan azt tervezte (Fotó: Tumbász Hédi) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!
Siklósi Gergelynek nem úgy sikerült az ob, ahogyan azt tervezte (Fotó: Tumbász Hédi) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!

 

Egyik tokiói olimpikonunk éppen húzta maga után a vívótáskáját – immár kifelé a Ludovika Arénából, a másik pedig éppen sorban állt a felszerelésével: a védettségi igazolványa bemutatásával meg is kapta a kis kék karszalagját, és beléphetett a létesítménybe.

Az egyikük, vagyis Battai Sugár Katinka (Interfencing DSC) már végzett, hiszen a női kardozóknál csak a csoportmeccseket rendezték meg az első napon – 41-en indultak ebben a fegyvernemben, így az ötös asszók után elbúcsúztak kilencen, és máris kialakult a 32-es tábla.

A másikukra, vagyis Szilágyi Áronra (Vasas SC) viszont a csoportasszók után várt még egy egyenes kieséses asszó.

Ám mielőtt háromszoros olimpiai bajnok kardozónk nekilátott volna a bemelegítésnek, a magyar bajnokság másik helyszínén, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a harmadik tokiói olimpikonunk már csomagolt is: Siklósi Gergely (BHSE) számára ugyanis már a legjobb 64 között véget ért az egyéni verseny – ötkarikás ezüstérmesünk pénteken nem villogott, korai búcsúja után a szavakat sem igen találta…

Ami bánat az egyik oldalon, az öröm a másikon, ráadásul kétszer is, hiszen Siklósi Gergelyt a csoportkörben az ob legidősebb indulója, a 68 éves Imreh László (VESC) is legyőzte (5:4), aztánKeszthelyi Zsombor (BHSE) volt az, aki el is búcsúztatta őt ezen az ob-n (15:10).

„Nagyon rossz érzés volt meglátni, hogy Gerivel kerülök össze, hiszen klubtársak vagyunk, együtt készülünk. Jól ment ellene a vívás, boldog is vagyok, ettől azonban a szememben Siklósi Gergely továbbra is a világ első számú párbajtőrözője” – nyilatkozta Keszthelyi.

A csoportasszók során Szilágyi Áronnál is becsúszott egy vereség, egy újabb tokiói indulónk, Szatmári András (MTK) viszont hibátlan csoportkört produkált, és az egyébként is fordulatos csörték után kiderült, hogy két ászunk már a negyeddöntőben összetalálkozik.

Női és férfi tőrben, valamint női párbajtőrben az esélyesek hozták a papírformát – folytatás szombaton, immár mindenki számára a Ludovika Arénában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik