FA-kupa: Faragó Richard szerint sincs így értelme a videobírónak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.02. 11:14
Mint ismert, a Tottenham Hotspur szerda este 6–1-re megverte a Rochdalet az FA-kupa nyolcaddöntőjében, a találkozó azonban inkább a játékvezető talán túlzásba vitt „videobírózásáról” maradt emlékezetes. A mérkőzést a Sport Tv-n kommentáló Faragó Richard sem volt elragadtatva Paul Tierney tevékenységétől.

A játékvezető többször is megszakította a játékot, hogy a videobírót használja, az elemzések után többek között ítélt egy tizenegyest, majd Szon Hung Min büntetőjét érvénytelenítette.

Az érvénytelenített tizenegyes:

„Ennek így nincs értelme – mondta Faragó Richard a sokadik játékmegszakítás után, még a mérkőzés közben. – Ha minden helyzetet visszanézünk, és mindegyiknél egy percig kell várni, akkor ez egy hamvába holt ötlet lesz.”

Az itthoni NFL-közvetítések kommentátora a Bors-nak bővebben is kifejtette a véleményét a témáról.

„Az elképzelés mindenképp jó, én is mindig támogattam, hogy legyen a labdarúgásban videobíró, csak egyelőre nem találták ki, mi lenne a legmegfelelőbb módszer – nyilatkozta a tévés. – Az NFL-ben azért működik a visszanézés, mert konkrétan meghatározott szituációkban használják. Ami objektív, az visszanézhető, de a kupameccs bizonyította, ha minden szubjektív szituációban használjuk a videobírót, abból káosz lesz. Ami még nagy különbség, hogy az NFL-ben a játékvezető hangosan elmondja a nézőknek, mit és miért ítéltek, itt viszont a szurkolók és én is csak találgattam, miért adták meg a tizenegyest a Tottenhamnek, vagy vették el a gólját.”

A találkozó után Mauricio Pochettino, a Tottenham menedzsere is kifakadt, szerinte a videobíró kiöli az érzelmeket a játékból, így a szurkolók sem boldogok. Az argentin tréner szerint rengeteget kell még dolgozni azon, hogy életképes legyen a technika.

ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ – MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉS
Tottenham Hotspur–Rochdale (III.) 6–1
(Szon Hung Min 23., 65., Llorente 47., 53., 59., Walker-Peters 92., ill. Humphrys 31.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik