Jackson kihagyta ziccereit, Silva belőtte az övét, a Manchester City jutott be az FA-kupa döntőjébe!

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.04.20. 20:28
Bernardo Silva döntötte el a rangadót (Fotó: Getty Images)
A Manchester City 1–0-ra legyőzte a Chelsea-t az FA-kupa elődöntőjében szombaton, így fináléba jutott.

 

Alapvetően ennek a párosításnak egyértelműen a Manchester City lett volna a toronymagas esélyese, még a Wembley Stadionban is, ám volt egy-két körülmény, amely miatt előzetesen is szoros meccset várhattunk. A sorozat címvédője, a múlt idényben triplázó City ugyanis drámai körülmények között, tizenegyesek után búcsúzott szerdán a Bajnokok Ligájából a Real Madrid ellen, míg a Chelsea a lelkiállapot-skálán jobb helyen helyezkedett el, hiszen hétfői bajnokiján 6–0-ra kiütötte az Evertont.

Ez aztán a meccsen is kijött, no nem az alapjátékban, hiszen a City önmagához híven jóval többet birtokolta, járatta a labdát, mezőnyfölényben játszott, de a helyzeteket, ziccereket nem ő alakította ki. A Chelsea veszélyesen futballozott, s többször is nagy lehetőséghez juttatta Nicolas Jacksont, de ő sorra hibázta el azokat. Az első félidőben már a kapura vezethette rá a labdát, de ő inkább visszapasszolt, rosszul. A második játékrész elején egymás után két ziccere akadt, de nem tudta kihasználni. 

Ezt követően a City egy tizenegyesgyanús helyzetet is megúszott, amikor Jack Grealish kezét érintette a labda, a londoniak pedig a többi helyzetüket is elpuskázták, így szinte törvényszerű volt, ami jött a 84. percben: egy második hullámba visszapasszolt labdát Bernardo Silva kapott meg, majd a kapuba lőtt. Ezzel a manchesteriek nyertek, és bejutottak az FA-kupa-döntőbe. 1–0

ANGOL FA-KUPA
ELŐDÖNTŐ
Manchester City–Chelsea 1–0 (B. Silva 84.)
VASÁRNAP
16.30: Coventry City (II.)–Manchester United (Tv: Spíler1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik