Sportrádió: Ez az ezüst megmutatja, mindig kifizetődik a kemény munka – Vályi Vanda

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.06. 08:55
null
Magyari Alda, Bíró Attila és Vályi Vanda (Fotó: Sportrádió)
A vasárnap véget ért, hazai rendezésű vizes világbajnokságon ezüstérmet szerző magyar női vízilabda-válogatott két kulcsembere, Magyari Alda és Vályi Vanda a Sportrádióban járt, ahol Szegő Tibor vendégei voltak a Hazafutás című műsorban.  


Bíró Attila szövetségi kapitány – aki exkluzív interjút adott a Nemzeti Sport szerdai lapszámában – is ott volt a Sportrádió stúdiójában, s még mielőtt Magyari Alda és Vályi Vanda vette volna át a szót, elmondta a véleményét a lányok teljesítményéről. Nem sokkal később fordítva is megtörtént ugyanez.

„Csak jót tudok mondani, megvan benne az a határozottság, amire szükségünk van. Őszinte velünk, s mindig megmondja, mit, hogy kellett volna csinálnunk” – mondta szövetségi kapitányáról Magyari, míg Vályi ezt tette hozzá: „Néha lehet, hogy rossz zsarunak tűnik, amikor a medence partjáról kiabál velünk, de ez a vb-ezüst abszolút megmutatja, hogy mindig kifizetődik a kemény munka, és ebben ő az, aki hajt bennünket.”

Ezt követően az Egyesült Államok elleni döntő, és az ott hozott kérdéses bírói döntések kerültek előtérbe.

„Azt gondolom így napokkal a meccs után, hogy ezek a szituációk (a bírói ítéletek – a szerk.) tényleg megakaszthattak bennünket, de ezzel nincsen semmi gond, mert tanultunk belőle, ezt a tapasztalatot pedig az Európa-bajnokságon hasznosíthatjuk” – mondta Vályi.

„Egyetértek Vandussal. Gondolhatjuk persze azt, hogy rossz ítéletek születtek, a továbbiakban muszáj lesz kizárni azt, hogy mit ítélnek. Ha akarnak adni egy ötméterest, ami valójában nem az, akkor úgyis meg fogják adni. Mindig az adott feladatot kell elvégeznünk. Örülünk az ezüstéremnek persze, de az igazság az, hogy ez az amerikai csapat most verhetőbb lett volna, mint az olimpián, szóval nem foghatunk mindent a bírókra” – tette hozzá Magyari.

A TELJES BESZÉLGETÉST ITT HALLGATHATJA MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik