Férfi vízi Ek: öt másodperc hiányzott az OSC győzelméhez

Vágólapra másolva!
2018.11.21. 22:15
A férfi vízilabda Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az OSC szinte végig vezetni tudott, ám izgalmas hajrát követően 9–9-es döntetlenre végzett a spanyol Terrassa otthonában.

Hárai Balázs volt az első félidő nyerőembere az OSC Újbudában a férfi vízilabda Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A válogatott játékos szerezte ugyanis a spanyol CN Terrassa otthonában az OSC első és második gólját is – más kérdés, hogy a kettő között, szinte az egész első félidő eltelt. Ráadásul a spanyolok csak az első negyedben találtak be – akkor kétszer is –, ám a második negyedben nem örülhetett hazai gólnak a spanyol publikum.

Így viszont a második nyolc percben jól védekező OSC Hárai második gólját követően Salamon Ferencnek köszönhetően előnnyel zárta az első félidőt: egyetlen másodperccel a vége előtt használt ki egy emberelőnyös helyzetet, így 3–2-re vezetett.

A korábbiakhoz képest aztán a harmadik játékrészben kiszakadt a gólzsák: előbb az OSC lépett meg 4–2-re, de a Terrassa egyenlíteni tudott, majd újabb kétgólos magyar előny után a spanyolok néhány másodperccel a negyed vége előtt Alberto Macarro nagy góljával lőtávolságon belül maradtak (5–6).

Az utolsó nyolc percre viszont az OSC behúzta a féket, és miután Erdélyi Balázs is betalált, úgy tűnt, befoltozta saját kiszakadt gólzsákját – nem úgy a Terrassa, amely rendre góllal fejezte be a támadásait, így két és fél perccel a vége előtt, 8–7-es hazai előnynél időt kért Vad Lajos, az OSC vezetőedzője.

Az időkérés után Drasko Brguljan egyenlített, majd fél perccel a vége előtt úgy tűnt, Szava Randjelovics győztes gólt szerez, ám éppen ő volt az, akit az utolsó spanyol támadásnál kiállítottak, és a szabaddobásból elővezetett figurával a hazaiak döntetlenre mentették a meccset.

FÉRFI EURÓPA-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
CN Terrassa (spanyol)–A-Híd OSC Újbuda 9–9 (2–1, 0–2, 3–3, 4–3)

A visszavágót december 5-én rendezik meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik