Férfi vízi BL: fontos győzelmet aratott Dubrovnikban az OSC

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2021.12.22. 21:17
null
Csacsovszky Erik öt góljával a mezőny legeredményesebbje lett (Fotó: Tumbász Hédi)
Két másodperccel a vége előtt Manhercz Krisztián megszerezte a labdát, diadalmasan a magasba emelte, majd elhajította a világ végére. Közben a teljes OSC egy emberként ordított: az újbudaiak nyerni tudtak Dubrovnikban!

FÉRFI VÍZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA
6. FORDULÓ, B-CSOPORT
JUG DUBROVNIK (horvát)–GENESYS OSC ÚJBUDA 11–12
(3–3, 2–2, 2–4, 4–3)
Dubrovnik, 400
néző. V: Severo (olasz), Dervieux (francia).
JUG: Popadic – L. Fatovic, ARGIROPULOSZ 2, Papanasztasziu 1, KAKARISZ 3, Benic, JOKOVIC 2. Csere: Tomasovic 1, Zuvela 1, Krzic 1, Zvono, Vukojevic. Edző: Vjekoslav Kobescak
OSC: LÉVAI – MANHERCZ K. 3, Vigvári Vince, CSACSOVSZKY E. 5, TÓTH M. 2, Burián 1, Várnai. Csere: Hárai, Bundschuh, DALA D. 1, Sziládi, Salamon F. Edző: Varga Dániel
Gól – emberelőnyből: 15/7, ill. 10/5.
Kipontozódott: Benic (26. p.), Várnai (30. p.), Zuvela (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Vjekoslav Kobescak: – Az OSC egyértelműen jobb volt nálunk, megérdemelten nyert. Nem tartottuk be a megbeszélt taktikát, az egész meccsen fegyelmezetlenül vízilabdáztunk. Úgy tűnt, az úszóversenyt sem bírjuk igazán, meglehetősen fáradt csapat benyomását keltettük. Csalódott vagyok, mert nem az igazi arcunkat mutattuk ezen a mérkőzésen.
Varga Dániel: – Hatalmas siker Dubrovnikban győzni, nem is gyakran sikerül ez a vendégcsapatoknak. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, elégedettek lehetünk azzal, ahogyan a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban állunk ennek a rendkívül megterhelő félévnek a végén. Kis pihenő következik, de tényleg csak egy kicsi, aztán januárban folytatjuk.

Nem volt ez egyszerű feladat, egyrészt ott van maga a tény, hogy a Jug vendégeként sosem könnyű nyerni, másrészt meg amellett se menjünk el szó nélkül, hogy az OSC-nek ez volt az idénybeli 35. meccse. Hogy ez milyen magas szám, azt jól jelzi, hogy az ob I-es mezőny nagy része a teljes idényben sem játszik majd ennyiszer...

Varga Dániel csapata azonban még egyszer, az idén utoljára összeszedte magát, és elképesztő melót tett bele ebbe a mérkőzésbe. Feszes volt a védekezés, amit ráadásul Lévai Márton megtámasztott a kapuból, az úszóversenyt is az újbudaiak bírták jobban, és hát elöl mindig volt valaki, aki túljárt Toni Popadic eszén, leginkább fej fölé lőtt labdákkal, ami nagyon nem ízlett a horvát kapusnak.

Elsősorban Csacsovszky Eriket kell kiemelni, aki öt hatalmas góllal és pazar játékkal segítette a csapatát, de hát a többek között bekkelő, irányító, mellesleg háromszor eredményes Manherczről és 36 évesen két góllal jelentkező centerről, Tóth Mártonról is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni – az egyiket ráadásul akcióból lőtte.

A fáradtság azért olykor látszott az újbudaiakon, példának okáért 10–7-ről nem szokták visszaengedni az ellenfelet a negyedik negyedben, de előbb Manhercz, majd Burián Gergely lőtt fontos gólt, az utóbbi lett végül a győztes találat.

A Jug a hajrában újra feljött egy gólra, 14 másodpercig támadhatott is az egyenlítésért, ekkor jött az emlegetett Manhercz-féle labdaszerzés, majd a 12–11-es győzelmet jelentő dudaszó. Az OSC fontos meccset nyert, ezzel egyrészt tapad az élmezőnyre, másrészt pedig leszakította a mögötte állókat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik