Tusványos: Phelps is csak egy aranyat nyert volna, ha bedobnak neki egy labdát – Kemény Dénes

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2024.07.25. 15:01
Balról: S. Tóth János Vári Attilával, Gór-Nagy Miklóssal és Kemény Dénessel beszélgetett (Fotó: Mravik Gusztáv)
A nemzet aranyai című, az ezredforduló körüli évtizedet uraló magyar vízilabdáról szóló film vetítésével kezdődött a csütörtöki program a Buzánszky Jenő Sportteraszon, erre tökéletesen rá tudott kapcsolódni az első pódiumbeszélgetés, amelynek a vízilabda volt a témája: a szövetségi kapitányként három olimpiát nyert Kemény Dénest, a kétszeres olimpiai bajnok Vári Attilát és a világbajnok Gór-Nagy Miklóst, a Magyar Vízilabda-szövetség sportszakmai vezetőjét lapunk vezető szerkesztője, S. Tóth János kérdezte.

Fontos téma volt a magyar bajnokság csapatai közötti nagy különbség, Vári Attila szerint nincs ezzel probléma, mert a tehetséges fiatalok előbb-utóbb eljutnak a nagycsapatokba, és kikötnek a válogatottban. A sok magvas és komoly gondolatból néhány nagy derültséget kiváltó mondatot ragadunk ki. Kemény Dénes azt mondta: „A gyerekeket úszni tanulni viszik az uszodába, és egészen addig úszik a gyerek, amíg be nem dobnak neki egy labdát. Mert az ember játszani szeret. Michael Phelps is csak legfeljebb egy olimpiai aranyat nyert volna, ha hamarabb bedobtak volna neki egy labdát...”

Amikor a vízilabda szabályairól és a játék komplexitásáról esett szó, Gór-Nagy Miklós viccesen úgy fogalmazott: „Nem csoda, hogy Dénes volt az ész a csapatnál, mert a vízben játszva sokszor én sem értettem, mi zajlik a medencében.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik