Férfi vízi: megvannak a magyarok ellenfelei a BL- és az Eurokupa-selejtezőben

Vágólapra másolva!
2022.10.17. 14:52
null
A Vasas az AN Bresciával játszik a BL-selejtezőben (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba)
A Genesys OSC a görög Panioniosz, míg az A-Híd VasasPlaket az olasz Brescia gárdájával találkozik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körében. Az Eurokupában a Szolnoki Dózsa hazai környezetben, a Budapesti Honvéd Zágrábban, a BVSC-Zugló pedig Bukarestben szerepelhet – írja az MTI.

 

Az európai szövetség (LEN) hétfői közlése alapján a BL-selejtezőben érintett csapatokat videós konferencián sorsolták ki. A párharcok első mérkőzéseit jövő szombaton, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A győztesek ott lehetnek a sorozat főtábláján, míg a vesztesek a második számú sorozatban, az Eurokupában folytatják szereplésüket.

A selejtező második körében, a múlt hét második felében az OSC megnyerte a kotori C-csoport küzdelmeit, míg a spliti A-csoportból a Vasas második helyen jutott tovább.

A magyar bajnok FTC-Telekom Waterpolo – 11 másik csapathoz hasonlóan – alanyi jogon tagja a 16-os mezőnynek. A ferencvárosiak a B-csoportban szerepelnek, amelyben továbbjutás esetén az OSC és a Vasas is játszhat.

Az Eurokupában a három magyar együttes egyformán sikerrel vette múlt héten a selejtező első szakaszát, majd a LEN hétfői videós sorsolása alapján újabb csoportba került. A szervezet hírlevelének tájékoztatása szerint a szolnokiak szerb, litván és francia riválist fogadnak. A Honvéd a horvát házigazdák mellett montenegrói, görög és spanyol riválissal találkozik, a zuglóiak pedig a vendéglátó románokon kívül olasz, portugál és szerb ellenféllel is megmérkőznek. A magyar érdekeltségű D- és F-csoport küzdelmeit jövő héten csütörtöktől vasárnapig rendezik, az E csoport találkozóit péntektől vasárnapig játsszák.

A hat csoportból az első két-két helyezett jut a nyolcaddöntőbe – amely a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körének négy vesztesével lesz teljes –, míg a mezőny többi résztvevőjének véget ér a sorozat.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. KÖR
Párosítás
A-párharc:
OSC Budapest–Panioniosz GSS (görög)
B: CN Noisy le Sec (francia)–NC Vouliagmeni (görög)
C: A-Híd VasasPlaket–AN Brescia (olasz)
D: Jadran Split (horvát)–CSM Oradea (román)

A főtábla mezőnye
A-csoport:

Pro Recco (olasz), Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol), Waspo 98 Hannover (német), Radnicki Kragujevac (szerb), Dinamo Tbiliszi (georgiai), Olimpiakosz Pireusz (GRE), a D párharc győztese, a C párharc győztese
B-csoport:
Novi Beograd (szerb), FTC-Telekom Budapest, CN Marseille (francia), Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát), Astralpool Sabadell (spanyol), Spandau 04 Berlin (német), az A párharc győztese, a C párharc győztese

FÉRFI EUROKUPA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR
D-csoport (Zágráb):
HAVK Mladost (horvát), VK Primorac Kotor (montenegrói), Budapesti Honvéd, PAOK Thesszaloniki (görög), CN Mediterrani (spanyol)
E-csoport (Szolnok): BVK Crvena Zvezda (szerb), EVK Zaibas (litván), Montpellier WP (francia), Szolnoki Dózsa
F-csoport (Bukarest): CC Ortigia (olasz), Vitoria Guimaraes (portugál), Steaua Bucuresti (román), BVSC-Zugló, VK Valis (szerb)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik