Férfi vízi Ek: a Szolnok és a BVSC is kiesett a nyolc között

Vágólapra másolva!
2021.11.10. 21:42
Felemás első mérkőzéseket követően mindkét magyar együttes hazai pályán búcsúzott a férfi vízilabda Eurokupától. A Szolnok 15–10-es, míg a BVSC 12–9-es vereséget szenvedett az Ortigiától, illetve a Barcelonától.
A BVSC-nek nem sikerült a továbbjutás (Fotó: Balogh László)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
A BVSC-nek nem sikerült a továbbjutás (Fotó: Balogh László) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 


Nagy reményekkel várta az Eurokupa negyeddöntőjének visszavágóját a BVSC, mivel idegenben 6–6-os döntetlent sikerült elérnie a Barcelona ellen, tehát egy „szimpla” győzelem esetén is a legjobb négy közé jutott volna az együttes. Nagy érdeklődés övezte a találkozót; a bajnokikon megszokott, nagyjából száztagú tábor helyett teljesen megtelt a lelátó, és a szurkolók már az összecsapás kezdete előtt, a csapatok bemutatásakor hangorkánnal fejezték ki támogatásukat – a hangulatra később sem volt panasz.

Már a harmadik percben olyan mozdulatsornak lehettek szemtanúi a nézők, ami méltó egy ilyen párharc színvonalához: a Barcelona szlovák centere, Lukás Durík – miután úgy tűnt, elveszítette a magyar bekk elleni birkózást – lábbal pöccintette fel magának a labdát, amelyet egyből kapura húzott, és gyönyörű gólt szerzett.

Az első játékrészben a vendégek szélsője, Blai Mallarach egymaga háromszor ünnepelhetett, végül öt gólig jutott. A második negyed derekán kétgólos előny birtokában kérték ki a spanyolok az első idejüket, ám a játékmegszakítás közben sem szünetelő, folyamatos dobszót túlüvöltve hergelte társait Pásztor – ki is védekezték a hátrányt. A térfélcseréig mégis 6–3-as előnyt épített ki a Barcelona, pedig a játék képe alapján nem volt ekkora a különbség, de Kemény Kristóf fiai pontatlannak bizonyultak az akciók befejezésénél.

A második félidő a folyamatos kapaszkodás jegyében telt, de a rutinosabb katalán klub nem engedte, hogy kiegyenlítsen a magyar csapat, pedig többször is nyílt rá esélye. 9–12 lett a végeredmény, de a háromgólos különbség az utolsó másfél perc kockáztatásainak következménye.

A másik magyar együttes, a Zsivko Gocics olaszországi kiállítása miatt ezúttal Hangay Zoltán által irányított Szolnok nem tudott csodát tenni és ledolgozni az Ortigia ellen idegenben összeszedett ötgólos hátrányát, sőt a Tisza partján is 15–10-es vereséget szenvedetta címvédő.

Ostrom alatt a szolnoki kapu (Fotó: Új Néplap/Mészáros János)
Ostrom alatt a szolnoki kapu (Fotó: Új Néplap/Mészáros János)

 

EUROKUPA, FÉRFIAK, NEGYEDDÖNTŐ,
VISSZAVÁGÓ
BVSC-Zugló–CN Barcelona (spanyol) 9–12 (3–4, 0–2, 4–3, 2–3)
G: 
  Pásztor M., Nagy M. 3-3, Csapó M., Gyárfás T., Mészáros M., ill. Mallarach 5, Tahull, Ramón 2-2, Durík, G. García, Goma
Továbbjutott:  a Barcelona,   18–15-ös összesítéssel
Szolnoki Dózsa–CC Ortigia (olasz) 10–15 (3–2, 1–4, 3–6, 3–3)
G: 
Konarik 3, Jansik D. 2, Angyal, Nagy Ádám, Gbadamassi, Zovic, Teleki, ill. Gallo 4, S. Rossi 3, F. Condemi, Mirarchi 2-2, Cassia, A. Condemi, Ferrero, Napolitano
Továbbjutott:  az Ortigia,  kettős győzelemmel (24–14)

RN Savona (olasz)–Astralpool Sabadell (spanyol) 10–10 – ötméteresekkel: 15–16
Továbbjutott:
 a Sabadell,   ötméteresekkel
Telimar Palermo (olasz)–HAVK Mladost Zagreb (horvát) 16–7
Továbbjutott:
 a Palermo,  kettős győzelemmel (27–14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik