Férfi vízi: Dabrowski Norbert pályázik a kapitányi posztra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.19. 10:38
A Magyar Vízilabda-szövetség pályázatot írt ki a férfiválogatott szövetségi kapitányi pozíciójára. A kiírás szerint nem csak magyar szakember kandidálhat, s jelenlegi klubtrénert is szívesen megbíznának a feladattal. Az Eger vezetőedzője, Dabrowski Norbert máris jelezte, hogy pályázik a posztra.

A 41 esztendős szakember korábban már elmondta, hogy szívesen lenne a magyar válogatott szövetségi kapitánya, pénteken pedig arról tájékoztatta Bárány Attilát, az Eger elnökét, hogy pályázna a szövetség által meghirdetett pozícióra.A 41 esztendős szakember korábban már elmondta, hogy szívesen lenne a magyar válogatott szövetségi kapitánya, pénteken pedig arról tájékoztatta Bárány Attilát, az Eger elnökét, hogy pályázna a szövetség által meghirdetett pozícióra.

„Amikor megtudtam az elnökségi határozatot, gyorsan túl akartam lenni a döntésen. Ezért beszéltem erről először az elnökkel, aztán az esti edzés előtt a játékosokkal. Bárány Attila azt mondta, számított erre. Mondhatnám azt is, hogy pótolhatatlan vagyok – nevetett Dabrowski Norbert –, ami persze nem igaz, de neki azért is tudnia kellett erről, a szerződésen túl, mert minden eshetőségre fel kell készülnie. Támogatott és tulajdonképpen engedélyt adott.”

Bárány Attila az Eger honlapjának megerősítette, valóban nem érte váratlanul Dabrowski döntése.

„Miért lepődtem volna meg? Úgy volt, ahogy Norbi mondta, számítottam rá. Az Egri Vízilabda Klub büszke lehet arra, hogy olyan vezetőedző dolgozik a csapat élén, akit én személy szerint a legalkalmasabbnak tartok a szövetségi kapitányi posztra. Ez nagyon komoly szakmai kihívás, az edzői munka csúcsát jelenti. Mindenben támogatom. Ambiciózus, felkészült szakember, amit itt Egerben nap nap után bizonyít. Úgy emberileg, mint szakmailag kiemelkedő” – vélekedett Bárány.

„A pályázati kiírás szerint a leendő szövetségi kapitány 2017. május 31-ig klubedzői feladatokat is elláthat. Momentán ott tartunk, hogy megkérdezte: mit szólok hozzá, ha beadja a pályázatát. Én meg azt válaszoltam, hogy büszkék vagyunk rád! Csináld meg! Ennyi, és nem több! Minden más csak ez után következik…” – tette hozzá az egri klubelnök.

A szövetség csütörtöki ülésén arról döntöttek, hogy a 2017. január 1-től 2020. december 31-ig tartó időszakra pályáztatják a szakembereket.

A pályázóval szemben támasztott feltételek:
• vízilabda-edzői képesítés
• angol nyelv ismerete társalgási és levelezési szinten
• a szövetségi kapitány 2017. 05. 31-ig klubedzői feladatokat is elláthat. Ezen időpont után csak főállásban töltheti be a tisztséget.

A jelentkezőknek írásos pályázatot kell benyújtaniuk, amelynek az alábbi témákat tartalmaznia kell:
• a férfiválogatott helyzetének felmérése, program kidolgozása a 2017-től 2020-ig tartó olimpiai ciklusra
• szakmai célok kijelölése
• a célok eléréséhez szükséges eszközök, feltételek, személyi pozíciók meghatározása
• a kapitányjelölt a pályázatban részletesen térjen ki arra, hogyan képzeli el az egyesületekkel való kapcsolattartást, hogyan kívánja figyelembe venni az egyesületi érdekeket.

A pályázat beadási határideje december 9., 12 óra.

Az elmúlt hetekben tett nyilatkozataik alapján a szövetségi kapitányi pozíció iránt Vincze Balázs, Gyöngyösi András és Cseh Sándor is érdeklődik. Vad Lajos szintén eljátszott a gondolattal, szerinte két csúcs van a szakmában, a „Ferencváros és a válogatott”. Ezzel szemben Gerendás György jelezte, hogy nem száll harcba a tisztségért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik