Férfi vízi: Gerendás György már nem az Eger edzője

Vágólapra másolva!
2014.01.31. 20:45
null
Gerendás Györgynek a gyenge BL-szereplés miatt kellett idő előtt befejeznie a munkát Egerben (Fotó: Szabó Miklós)
A kínos BL-vereséget követően – Rijekában kaptak ki 20–7-re – a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata felmentette vezetőedzői teendője alól Gerendás Györgyöt. A szakember utódja az a Dabrowski Norbert lesz, aki a nyár óta másodedzőként dolgozott Gerendással, és köztudott volt, hogy a szezon végén átveszi a stafétát a játékosként olimpiai bajnok főnöktől.

 

Az egri klub honlapján megjelenő közleményből megtudhattuk, hogy az elnökség pénteken késő délután határozott a felmentés mellett.

A klub elismeri, hogy Gerendás érdemei elévülhetetlenek abban, hogy a felemelkedő egri vízilabda bajnoki címekkel (2011, 2013) és kupagyőzelmekkel (2008, 2009) a honi mezőnyben megkerülhetetlen tényező lett. Jelenleg is listavezetők a bajnokságban, a mezőnyben egyedüliként veretlenek, 16 győzelmük mellett egyszer játszottak döntetlent. A nemzetközi porondon azonban nem sikerült az áttörés. Sőt, olykor kifejezetten gyengén szerepeltek. A most zajló BL-szezonban öt fordulót követően egy győzelemmel és négy vereséggel az utolsó helyen állnak az A-csoportban.

A Szolnok elleni holnap rangadón már az a Dabrowski Norbert irányíthatja a címvédő egrieket, aki a nyártól egyébként is átvette volna az irányítást a leköszönő Gerendástól. Az elnökségi közleményből kiderül, hogy az átmeneti időszakra vonatkozó terveik, miszerint a két edző közösen dolgozzon egy idényen át, a gyakorlatban nem működött megfelelően.

Az 59 éves Gerendás itthon a Ferencvárosban lett ismert, válogatott, olimpiai bajnok pólós, 230 alkalommal szerepelt a válogatottban. A Bp. Honvéd és a BVSC érintésével csapott fel olaszországi légiósnak. Nápolyban két idényen át játékos, majd újabb két szezonon át már edzőként dolgozott, hazatérte után 1992-ben vette át a BVSC irányítását, ahonnan 2004-ben szerződött Egerbe.

A honi ob I-ben hat bajnoki címet ünnepelhetett – négyet a BVSC-vel, kettőt az Egerrel –, 19 alkalommal vehetett át érmet a bajnoki szezon végén, mindössze két alkalommal szorult le a dobogóról. A BVSC-vel BL-harmadik lett, az Egerrel döntős volt a LEN-kupában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik