Kötelező meccs, kötelező győzelemmel: sima siker a románok ellen

Vágólapra másolva!
2009.07.30. 12:57
A római vizes világbajnokságon a férfi vízilabdatorna 5–8. helyért rendezett rájátszásában a magyar válogatott magabiztos játékkal, könnyedén verte 13–8-ra Románia legjobbjait, így az ötödik helyért játszhat majd.
Cosmin Radunak nem sok esélye volt Hosnyánszky Norbert szorításában
Fotó: Reuters
Cosmin Radunak nem sok esélye volt Hosnyánszky Norbert szorításában
Cosmin Radunak nem sok esélye volt Hosnyánszky Norbert szorításában
Fotó: Reuters
Cosmin Radunak nem sok esélye volt Hosnyánszky Norbert szorításában

A két csapat nem különösebben intenzív fel-alá úszkálással nyitott, helyzet nélkül, majd az eltiltott Kemény Dénes helyett dirigáló Mátéfalvy Csaba magyar akciógólnak tapsolhatott: Kiss Gergely lengette meg a balost, nagy löketet küldve a rövidbe.

Szép centerbejátszás után, Hárai révén született meg a második, erre Negrean kontrázott váratlan lövéssel, Kiss pedig teljesen kijátszott emberelőnyt fejezett be góllal. A kissé kedvetlen, de azért összeszedett magyar válogatott simán szerzett kétgólos előnyt az első negyedben.

A meccs kapumizériával folytatódott, az egyik ugyanis megadta magát, és ki kellett cserélni. Ez annyira megviselte a csapatokat, hogy egy román találat után gólcsendet tartottak. A hosszú ideig tartó szilenciumnak a kitűnően játszó Kiss vetett véget egy szabaddobásgóllal, majd a románok felzárkózási kísérleteit Varga Dénes és Biros hatástalanította.

Az utolsó szó a negyedben Kovács István együtteséé volt, Ghiban lőtt be egy előnyt, 6–4-re mentünk két negyed után.

Három után már néggyel, miután egyre jobban kijött a csapatok közti különbség, pedig a románok egyszer még kettőre is felkapaszkodhattak volna. Ghiban lövését Gergely védte, az ellenakcióból pedig előnyt kaptunk, s Varga Dániel betalált. Hosnyánszky kapufás büntetőgóljával lett négy a fór, amely maradt is (egy kettős emberelőny kihagyásával) a szünetre.

Mint kiderült, kár volt elpuskázni a fórt, mert Kádár kissé potyaízű találattal nyitotta a negyedik játékrészt, sőt a románok mínusz háromnál emberelőnybe kerültek. Kovács István időt kért, de Gergely kétszer is védett, Varga Dániel pedig egy védekezési hibát kihasználva 11–7-re alakította az eredményt.

Ezt az előnyt már csak meg kellett őrizni: az egyértelműen jobb magyar válogatott végül 13–8-ra győzött, és az 5. helyért játszhat Németországgal vagy Kanadával. Kötelező feladat – kipipálva.

VIZES VB 2009, FÉRFI VÍZILABDA

RÁJÁTSZÁS AZ 5–8. HELYÉRT
Magyarország–Románia 13–8 (3–1, 3–3, 4–2, 3–2)
Gólszerzők: Kiss G. 3, Biros 2, Madaras 2, Varga Dániel 2, Hárai, Hosnyánszky, Szivós, Varga Dénes, ill. Dina, Diaconu, Georgescu, Ghiban, Iosep, Kádár, Negrean, Radu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik