Előbb Nagyváradon, aztán Szolnokon játszik a magyar csapat Romániával

Vágólapra másolva!
2008.06.19. 15:51
Újabb edzőmeccsekkel töri meg az olimpiai felkészülés monotóniáját a magyar pólóválogatott, csütörtök és péntek este Romániával játszik Nagyváradon, illetve Szolnokon. A jövő héten még egy edzőmeccs, majd az ING-kupa van hátra, és jöhet a júliusi Európa-bajnokság.
A legjobb gyakorlás egy edzőmeccs
Fotó: Mirkó István (archív)
A legjobb gyakorlás egy edzőmeccs
A legjobb gyakorlás egy edzőmeccs
Fotó: Mirkó István (archív)
A legjobb gyakorlás egy edzőmeccs

Az aktuális edzőpartner, Románia nem gyenge, hogy mást ne mondjunk, 2006-ban Európa negyedik legjobb válogatottja lett, és azóta összetétele nem sokat változott. Mindazonáltal meglepetés lenne, ha nem a mi fiaink nyernének mindkétszer, hiszen a románok nem jutottak ki az olimpiára (a nagyváradi selejtezőtornán Kanada ütötte el őket az elődöntőbe jutástól, egyúttal Pekingtől), és az örökmérleg is ellenük szól.

Amióta Kemény Dénes a szövetségi kapitány, két gólnál kisebb veréssel még nem úszták meg a közös meccseket. Érdekesség, hogy hiába lesz előbb a határon túl, aztán innen a mérkőzés, nagy esély van rá, hogy mindkétszer a magyar szurkolótábor legyen többségben, hiszen Nagyvárad az „idegenbeli” meccs helyszíne – a hazainak pedig Szolnok, pontosabban a Tiszaligeti Strand- és Termálfürdő.

„Már a két magyar–román meccs is része annak a folyamatnak, amelynek célja, hogy a jelenlegi tizennyolc játékosomból a legjobb tizenhármat válasszam ki a pekingi olimpiára – idézte a válogatott hivatalos honlapja, a www.vlv.hu Kemény Dénes szövetségi kapitányt. – Nyilvánvalóan nem a románok elleni két mérkőzésre készülünk most, de meg fogjuk becsülni a lelátó közönségét mindkét színhelyen, Nagyváradon és Szolnokon egyaránt.”

Mindenesetre a „legjobb felkészülés a mérkőzés” alapon jól jön a válogatottnak a két összecsapás. Ahogy Kemény Dénes mondta a páros edzőmeccs sajtótájékoztatóján, látszik is majd a fejlődés a múlt héthez képest, de azért munkából érkezik a csapat, úgyhogy még nincs formában. Nyerni azonban így is tud – ezt már mi tesszük hozzá.

Az első meccs Június 19-én, csütörtökön, délután hatkor lesz Nagyváradon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik