Jöhet a harmadik menet: Eger vs. Vasas a bajnoki fináléban

Vágólapra másolva!
2008.04.28. 16:38
A magyar férfi vízilabda-bajnokság döntőjének harmadik mérkőzését rendezik hétfőn délután hat órakor. Az első két mérkőzés után 1–1-re áll a párharc a három győzelemig tartó küzdelemben, így nem túlzás kijelenteni: kulcsfontosságú mérkőzés vár a csapatokra.
A küzdelem hétfő estére is garantált
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
A küzdelem hétfő estére is garantált
A küzdelem hétfő estére is garantált
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
A küzdelem hétfő estére is garantált

A hazai pálya, illetve medence meghozta a várt hatást. A férfi vízilabda-bajnokság fináléjának első két összecsapásán mindkétszer a hazai együttes diadalmaskodott. (Először az Eger nyert, majd a Vasas sikere egalizálta ki az állást)

A harmadik mérkőzést hétfőn délután hat órakor rendezik Egerben. Tehát tenisznyleven úgy is fogalmazhatnánk, hogy az Eger adogatójátéka következik a Bitskey-uszodábaan. S, ha Gerendás György csapata sikerrel veszi az akadályt, hatalmas nyomást helyezhet a bajnokcsapatra, amelynek hoznia kellene a hátralévő mérkőzéseket.

De kérdés, mi van, ha a két legnagyobb sztár, Biros Péter és Szécsi Zoltán gyenge napot fog ki a trónkövetelőnél?

A kérdésre a választ Gerendás György egyből az ellenfél példáján keresztül adta meg, s megemlítette, két játékos hiánya más csapatoknál is komoly gondokat okozna.

„Ugyanez igaz a Vasasra is: ha a két Varga nem játszik jól, lehet, hogy a négybe sem jutnak be. Ez a leírás az összes magyar csapatra nézve helytálló. Ha negyven-ötven millióval több lenne a költségvetésünkben, akkor persze igazolhatnánk még klasszisokat, de akkor meg arról beszélgetnénk, hogy négy kiválóság nem kevés-e. Fordítsuk le ezt a focira: ott van a Barcelona, amelyet Ronaldinho és Messi repített. Aztán előbbit, ki tudja pontosan, miért, kivették, és látjuk, mi történt, hiába van ott még Henry, Zambrotta és még sokan mások” - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak az Eger mestere.

A másik, azaz a vendégoldalon a napokban felreppent hírek - miszerint Steinmetz Ádám, két Domino-játékossal, Szivós Mártonnal és Kiss Gergellyel egyetemben a montenegrói Kotor ajánlatát fontolgatja - okoznak némi zavart a mérkőzés előtt.

„Nem jó az időpont, és Ádámnak sem jó, hogy most erről esik szó. Még nem beszéltem vele erről, de jó formában van, és tartom olyan profinak, hogy amikor kell, a játékra figyel. Az első számú feladat a bajnoki finálé, aztán még egy fontos elintéznivalónk van: az Euroliga döntője” – mondta az esettel kapcsolatban Földi László, a Vasas mestere.

Az első meccsen az Eger hazai medencében hosszabbításban nyert 11–10-re a Vasas ellen, míg a második összecsapás már az angyalföldiek 11–7-es sikerét hozta.

A hétfői mérkőzésen nagyjából kiegyenlítettek lesznek az erőviszonyok, ám az az egy biztos, hogy a győztes csapat hatalmas lépést tesz a bajnoki cím megnyerése felé.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik